четвер, 20 березня 2008 17:24

У Барселоні горілку "Хортиця" можна купити за 12 євро

На вуличці Розер неподалік центру Барселони є крамничка із вивіскою "Украинский магазин". Це невелике двокімнатне приміщення. В одній кімнаті продукти, в іншій — книжки й газети.

Українського в магазині дуже мало. Усе забито російською продукцією. Жодної книжки чи журналу українською мовою. Із газет лежать "Факты" за січень, що продають за 1,6 євро, і "Бульвар Гордона" за листопад минулого року за ціною 1,3 євро.

У продуктовому відділенні з напоїв є лимонад і пиво "Оболонь", цукерки "Київ вечірній", українська горілка. Усі консерви, засолені огірки і помідори, сметана, ряжанка  тощо — російського виробництва. Ще є "Веркин квас" із великою фотографією Вєрки Сердючки на етикетці.

— Это ваша народная артистка, — каже працівниця магазину, яка назвалася Ліною. Вона росіянка з Владивостока, української мови не розуміє. Причини саме такого асортименту товарів не знає, працює недавно.

Переважна більшість продуктів без цінників. Лише на півлітровій пляшці оболонського лимонаду — 0,5 євро і горілці "Хортиця класична" — 12 євро.

— А чего это вы тут записываете? — невдоволено-підозріло запитує інша дівчина — продавчиня. Повідомляю, що журналіст, і прошу сказати, скільки коштують українське пиво і цукерки та чому на продуктах немає цін. Дівчина починає нервувати. Радить прийти завтра, коли буде господиня магазину.

Зараз ви читаєте новину «У Барселоні горілку "Хортиця" можна купити за 12 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути