пʼятниця, 31 травня 2019 00:45

Збірна України серед 20-річних вийшла до 1/8 фіналу Кубка світу за невиразної гри

Футбольна збірна України зіграє у 1/8 фіналу Кубка світу. В перших двох матчах групового турніру підопічні 61-річного тренера Олександра Петракова перемогли США (2:1) та Катар (1:0). У четвер ввечері наші грали проти Нігерії. За підсумком цього поєдинку визначилася позиція, з якої українці вийшли до наступної стадії, та майбутній суперник.

— Результат дуже пристойний, але великі запитання залишає сама гра. Адже головне завдання цієї збірної — готувати гравців до національної команди. Однак, окрім Луніна й Попова, у перспективи решти виконавців віриться дуже важко, — коментує матчі команди Петракова футбольний тренер Олег Федорчук, 58 років. — Лідери Цитаїшвілі й Булеца грають лише короткими епізодами. Можливо, річ у тім, що в цій віковій категорії ми не маємо гравців високого класу. Таке трапляється. Колись, на першому для України подібному турнірі в Аргентині, де грали футболісти 1981 року народження — Бєлік, Шершун, — зірок не було не тільки в нашій команді, а й серед усіх інших. Таланти з'являються хвилями — то їх дуже багато, а іншим разом узагалі немає.

Чому ми граємо невиразно?

— Це покоління навіть поруч не стоїть із генерацією Мілевського й Алієва, які зірками так і не стали. Нинішня збірна — посередні гравці, які витягують матчі на залізній дисципліні й уважній грі в обороні. До того ж команда грає за незвичної тактичної схеми — 1–5–4–1. В Україні так не грає жоден клуб. Але ця тактика дає результат, і я не став би звинувачувати Петракова. Він тренер емоційний, і це не всім подобається. Однак витискає максимум із того, що має в розпорядженні.

Я теж не захваті від гри нашої команди. Часом гравці не можуть зв'язати три-чотири передачі. Але будьмо справедливими: якби на Євро-2016 національна збірна України показала такий самий рівень гри, але здобула дві перемоги, будьте певні, її носили би на ­руках. І ніхто би не звертав уваги на рівень гри. Вимоги мають бути однаковими і до головної команди, і до молодіжної.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України серед 20-річних вийшла до 1/8 фіналу Кубка світу за невиразної гри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути