четвер, 18 листопада 2021 00:25

Збірна України продовжує боротьбу за вихід на Кубок світу

Збірна України з футболу продовжує боротьбу за вихід до фінальної частини Кубка світу. Підопічні тренера 64-річного Олександра Петракова в заключному матчі кваліфікаційного турніру обіграли на виїзді Боснію — 2:0. М'ячі у другому таймі забили Олександр Зінченко й Артем Довбик. Наші посіли друге місце, бо фіни, які випереджали Україну перед останнім туром, програли вдома Франції — 0:2.

— Скандинави обіграли Боснію (в передостанньому турі фіни виграли на виїзді — 3:1. — ГПУ) і зробили їх невмотивованими на матч проти України, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 60 років. — Французи на виїзді обіграли Фінляндію й допомогли нам пробитися в стикові матчі. Хоча проблем у грі нашої збірної вистачає. Найперше — нікому завершувати атаки. Яремчук зараз не в формі. Він мав велику перевагу в антропометрії над захисниками Боснії й жодного разу не скористався нею.

Друга проблема — центр оборони. Добре, що воротар Бущан виручив принаймні у двох ситуаціях. Але ми даємо бити супернику після розіграшу стандартних ситуацій. Тренерам треба шукати рішення.

Сподобалася тактична гнучкість Петракова. До матчу в Боснії він грав у три центральні захисники. А тут випустив два. Далі: в центрі поля діяв трикутник Степаненко—Зінченко—Малиновський. Це люди, які були важливі в ­команді за попереднього тренера Андрія Шевченка. Тож можна сказати, що Петраков цього разу зіграв у футбол Шевченка. І вдало провів заміни. Другий гол організували гравці, які з'явилися на полі по ходу зустрічі — Микола Шапаренко віддав результативну передачу, Артем Довбик — забив м'яч.

У першому таймі нашій команді бракувало швидкості. Чи міг би допомогти фланговий нападаючий Михайло Мудрик, який грав у "молодіжці"? (Перемогли вдома Сербію — 2:1, йдуть на другому місці після французів. — ГПУ).

— Не думаю. Циганков багато зробив у ситуації з першим забитим м'ячем. Він і Мудрик гравці одного плану. Обидва — футболісти, які грають спалахами. Тобто на певний час випадають із гри. Зникають і їх не видно на полі. Потім "вмикаються" й знову зникають.

Кого хотіли би бачити суперниками України в стикових матчах?

— Є команди нашого рівня, а є значно сильніші. Я маю на увазі Італію, Португалію. Їх тягтимуть до фінального турніру. Як Францію на Кубок світу-2010, коли у вирішальному стиковому матчі проти Ірландії команда забила м'яч після того, як Т'єррі Анрі підіграв собі рукою.

Суперника дізнаємося 26 листопада

Фінальна частина Кубка світу-2022 з футболу відбудеться з 21 листопада по 18 грудня в Катарі. Європа має 13 путівок. 10 уже розіграні. Їх здобули переможці кваліфікаційний груп — Франція, Сербія, Хорватія, Швейцарія, Німеччина, Іспанія, Данія, Нідерланди, Англія, Бельгія.

Збірна України гратиме у стикових матчах. Вони відбудуться в два раунди. Наші потенційні суперники в першому — Італія, Португалія, Вельс, Швеція, Шотландія. Жеребкування буде 26 листопада, п'ятниця. Раунд складатиметься з однієї гри, яку ми проведемо на виїзді 24–26 березня 2020-го. 27–29 березня пройдуть матчі другого раунду. Після них визначаться володарі заключних трьох путівок від Європи на Кубок світу.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України продовжує боротьбу за вихід на Кубок світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути