вівторок, 16 квітня 2019 07:30

Василь Ломаченко захистив два титули

Автор: REUTERS
  Українець Василь Ломаченко (ліворуч) нокаутував британця Ентоні Кроллу у четвертому раунді
Українець Василь Ломаченко (ліворуч) нокаутував британця Ентоні Кроллу у четвертому раунді

У ніч проти суботи 13 квітня українець 31-річний Василь ­Ломаченко захистив чемпіонські титули Все­світньої боксерської асоціації та Всесвітньої боксерської організації у легкій вазі. В четвертому раунді він нокаутував обов'язкового претендента з Великої Британії Ентоні Кроллу, 32 роки, до бою — 34 перемоги, 13 нокаутів, шість поразок, три нічиї.

На арені "Стейплс-Центр" у Лос-Анджелесі, США, українець здобув 13-ту перемогу, 10-ту нокаутом, при одній поразці. Вона стала найшвидшою у кар'єрі уродженця Білгорода-Дністровського на Одещині.

Бій вийшов односторонній — у ньому зустрічалися суперники різні за класом. Ломаченко зі старту захопив центр рингу і домінував у поєдинку. Кролла ховався за блоком, думав тільки про захист і як "вижити". Окремі його випади Ломаченко пере­хоплював. За весь бій британець так і не спромігся завдати бодай одного помітного удару. В третьому раунді перевага українця стала тотальною. Наприкінці раунду він затиснув суперника в куті рингу і завдав йому безліч ударів — рефері зупинив поєдинок. Ломаченко побіг святкувати перемогу, але завчасу. Це був не технічний нокаут, як здалося, а нокдаун. Після цього прозвучав гонг про закінчення раунду. А в четвертому раунді все закінчилося. Крапку Ломаченко поставив чітким правим боковим у голову — Кролла впав ниць і не піднімався з помосту декілька хвилин.

— Тепер я хочу битися з Майкі Гарсією (чемпіон світу у легкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради зі США. — ГПУ). Я залишаюся в легкій вазі. Хочу об'єднати пояси, — заявив Василь у післяматчевому інтерв'ю на ринзі.

Статистика показала величезну перевагу Ломаченка за кількістю ударів — 249. Влучними виявилися 72. Кролла завдав 96 ударів, 12 влучних.

Після бою виникла ­підозра на перелом руки в Ломаченка під час останнього удару правою. Вона не підтвердилася.

— Це вивих кисті, — повідомив менеджер боксера Егіс Клімас. Лікарі його вправили і наклали гіпс. Три тижні — і Василь буде здоровий.

Дерев'янченко став обов'язковим претендентом на титул

Український боксер 33-річний Сергій Дерев'янченко в Міннеаполісі, США, виграв у німця Джека Кулкая відбірковий поєдинок за право зустрітися з володарем титулу Міжнародної боксерської федерації — IBF у середній вазі. Кулкай мав перевагу в декількох стартових раундах, а також у 10-му та 11-му. Решту забрав Дерев'янченко і здобув перемогу одностайним суддівським рішенням — 116:112 двічі і 115:113. Титулом IBF володіє американець Даніель Джейкобс. Здобув його торік у жовтні, перемігши Дерев'янченка. 4 травня Джейкобс зустрінеться з мексиканцем Саулем Альваресом в об'єднавчому поєдинку за три титули. Із переможцем цього протистояння і мав би битися Дерев'янченко. Цей матч навряд чи відбудеться одразу. Для цього Сергієві, можливо, доведеться провести ще один-два проміжні поєдинки.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко захистив два титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути