пʼятниця, 16 листопада 2018 05:05

Усик не дотягує до рівня братів Кличків

Є декілька категорій боксерів. Талановиті радують результатом та рівнем боксу. Талант отримали від природи, генетично. Це боксери першої величини. Їх небагато. Приклади — Ломаченко, Мейвезер, Пак'яо.

Є атлети, які боксують завдяки природним даним. Найкращий приклад — брати Клички. Зріст по 2 метри. Проти таких важко боксувати.

А є боксери вольові. Вони не мають особливої антропометрії, великого таланту від природи, але перемагають завдяки характеру. До таких належить Олександр Уcик. Можливо, вони проводять невидовищні поєдинки, але воля до перемоги і мотивація у них завжди залізні.

У бою Усик — Белью обидва боксери були приблизно одного рівня за технічними даними. А от перевага у вольових якостях, фізичних даних, витривалості була в Усика. Українець домінував у швидкості. Рано чи пізно Олександр мав піймати свого суперника й відправити у нокаут. Не назвав би цей бій естетичним, чи для гурманів. Скоріше бій, де результат був на першому місці.

Ми вміємо готувати хороших боксерів. Маємо хороші тренерські можливості. Команда українця досконало вивчила суперника. Усик знав всі його сильні та слабкі сторони.

За першими раундами перевагу мав британець Белью. Не думаю, що це була якась тактична заготовка з боку Усика. Просто так складався бій. У боксі не можна спершу бути пасивним, а потім увімкнути активність. Один удар навіть в першому раунді може все вирішити.

Цьогоріч Усик досяг багато. Напевно, це його вершина. Далі потрібно думати: чи намагатися утримати досягнення, чи спробувати перейти у надважку вагу. Із переходом можуть виникнути великі проблеми. Там рівень боксу значно вищий. Але і грошей більше.

До цього часу Олександр здобував титули. Тепер потрібно їх захищати. Один програний бій — втрачаєш усе. Коли здобуваєш — це один підхід, мотивація, а коли утримуєш — зовсім інший. Потрібно добряче подумати, які цілі ставити далі.

Недолік Усика — відсутність різноманітності тактики. Олександр доволі передбачуваний. Йому важко переходити з оборони в атаку. Бракує гнучкості. Поки що Усика як спортсмена не можна поставити в один ряд із братами Кличками.

Зараз ви читаєте новину «Усик не дотягує до рівня братів Кличків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути