четвер, 20 грудня 2007 17:55

Спортсмени встановлюватимуть рекорди ще 50 років

Після 2060 року атлети перестануть встановлювати нові світові рекорди, стверджують французькі вчені. Причина полягає в тому, що незабаром люди досягнуть верхньої межі можливості фізичного розвитку.

Біомедики проаналізували фізичний стан атлетів, які встановили 3260 рекордів, починаючи з 1896 року. Саме тоді провели першу Олімпіаду. До розрахунку брали результати в легкій і важкій атлетиці, плаванні, бігові на ковзанах та велосипедному спорті. Учені встановили, що протягом минулого століття спортсмени використовували фізично можливий потенціал на 75%. Нині атлети "вичавлюють" із себе 99% і незабаром досягнуть межі своїх можливостей, яку не можна перевищити без додаткових стимуляторів.

— Це початок кінця. Втішає те, що в найближчому майбутньому результат стане менш важливим, ніж чесність та майстерність, — каже керівник дослідження біомедик Жан-Франсуа Туссен.

Деякі рекорди, встановлені давно, ніколи не поб"ють. Наприклад, досягнення американки Флоренс Ґріффіт-Джойнер. 1988 року вона пробігла 100 м за 10,49 с. Нині на атлетичних змаганнях вищого ґатунку серед жінок вважають непоганий результат трохи менший за 11 с. Жодна зі спортсменок ніколи не наближалась до рекорду 20-річної давнини.

Зараз ви читаєте новину «Спортсмени встановлюватимуть рекорди ще 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути