Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 15:58

"Севілья" виховує своїх зірок

Автор: фото: reuters
  Тренера ”Севільї” Хуанде Рамоса виносять за межі стадіону після ”дербі” між ”Бетісом” та ”Севільєю” у Кубку Іспанії. Уболівальник ”Бетіса” кинув пластикову пляшку і влучив у голову Рамосу. Тренер виписався з лікарні наступного дня
Тренера ”Севільї” Хуанде Рамоса виносять за межі стадіону після ”дербі” між ”Бетісом” та ”Севільєю” у Кубку Іспанії. Уболівальник ”Бетіса” кинув пластикову пляшку і влучив у голову Рамосу. Тренер виписався з лікарні наступного дня

Іспанська "Севілья" — завтрашній суперник "Шахтаря" у першому матчі 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Команда з Андалусії — чинний володар Кубка УЄФА, суперкубка Європи та лідер нинішнього чемпіонату Іспанії . Ще 10 років тому уявити подібне було неможливо. Тоді команда вилетіла до іспанської Сегунди (аналог української першої ліги). І повернулася в Примеру (вища ліга) тільки 2001-го.

На початку тисячоліття президентом "Севільї" був Хосе Маріа дель Нідо — адвокат, якому нині 50 років. Він одразу відмовився від придбання суперзірок світового футболу (у різні часи за "Севілью" грали аргентинець Марадона, росіянин Дасаєв та хорват Шукер). Тим більше, конкурувати на трансферному ринку з "Реалом" чи "Барселоною" для андалусців було просто нереально. Тож "севільці" зробили ставку на виховання доморощених талантів і придбання недорогих іноземців. Саме у Севільї розкрилися талант нападаючого Антоніо Реєса та правого захисника Серхіо Рамоса. Обидва зараз грають у мадридському "Реалі". Реєс опинився в Королівському клубі транзитом через лондонський "Арсенал", який заплатив "Севільї" 12 млн євро. За Серхіо Рамоса "Реал" розплачувався безпосередньо з "Севільєю" — 27 млн євро, таку суму позаминулого літа виклав тодішній керманич "королів" Флорентіно Перес.

Хуанде Рамос очолив "Севілью" влітку позаторік

Ці втрати "Севілья" давно компенсувала. На місці Рамоса може прекрасно відіграти 23-річний бразилець Даніель Алвеш, чемпіон світу-2003 серед молодіжних команд. А в нападі настала ера 29-річного малійця Фредеріка Кануте, найкращого бомбардира Примери. Разом із ним восени грав бразилець Луїш Фабіано. Останнім часом, як і вся команда, він дещо здав і разом із Кануте грає росіянин Олександр Кержаков, якого взимку купили в "Зеніта".

Останні півтора року "Севілью" тренує 52-річний іспанець Хуанде Рамос. Він прийшов із "Малаги", а до того працював із севільським "Бетісом" — найпринциповішим суперником "Севільї". Минулого сезону "Севілья" невдало стартувала в чемпіонаті й навіть домашні перемоги над "Барселоною" та "Реалом" не дозволили їй посісти четверте місце і стартувати в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

Рамос грає за схемою 4-4-2 і ніколи її не змінює. Велику увагу приділяє фізичній підготовці, намагається збалансувати ланки, тому його команда звикла діяти агресивно впродовж усієї гри. "Севілья" Рамоса веде гостру флангову гру, а найбільш проблемне її місце — лівий фланг оборони.

Матч "Севілья"—"Шахтар" не транслюватимуть

Трансляції матчу "Севілья"—"Шахтар" не буде. Іспанський клуб не продав права на показ матчів у Кубку УЄФА жодній з місцевих телекомпаній. Така ситуація була і торік. Тоді тільки німецький телеканал АРД спільно з керівництвом "Шальке" організував пряму трансляцію півфінального матчу Кубка УЄФА "Севілья"—"Шальке". І навіть "Газпром", спонсор "Зеніта", який зустрічався з "Шальке"у 1/4 фіналу, відмовився самотужки забезпечувати картинку зі стадіону "Рамон Санчес Пісхуан".
Як повідомив нам генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін, щоб забезпечити трансляцію з Севільї, треба виплатити $500 тис. і викупити в іспанського клубу право на показ одного матчу. З останнім пунктом проблем не буде, але cума в півмільйона доларів — величезна для одного матчу. У жовтні позаторік "Шахтар" відмовив львівським "Карпатам", які просили за показ матчу на Кубок України $100 тис.
Матч розпочнеться завтра о 21.45 за київським часом на 55-тисячному стадіоні "Рамон Санчес Пісхуан".
За "Шахтар" не зіграють захисник Кучер, півзахисник Левандовський, нападаючий Марика. Вони дискваліфіковані.

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" виховує своїх зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути