четвер, 02 вересня 2021 05:05

"Шахтар" стабілізує гру наступного року

Донецький "Шахтар" зумів пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів із футболу. Команда "стояла" на виліт з турніру, поступаючись у вирішальному матчі французькому "Монако" — 0:2. Проте відігралися — 2:2. Але вже в наступному поєдинку донеччани втратили очки в чемпіонаті України — 1:1 проти аутсайдера, ужгородського "Миная". Такий результат дозволив лідеру турніру — київському "Динамо" відірватися від головного конкуренти на три очки.

— "Шахтар" переживає класичну хворобу росту, — говорить колишній гравець команди Віктор Грачов, 64 роки. — Від повної розтренованості переходить до режиму роботи з великими навантаженнями. Гірше, якби було навпаки. А зараз я спокійний. Тренер (влітку команду очолив італієць 42-річний Роберто Де Дзербі. — ГПУ) знає, чого вимагати від команди. Футболісти розуміють ці вимоги й намагаються втілити тренерські задумки на полі. Інколи це вдається, іноді — ні. Думаю, результати й гру "Шахтар" стабілізує 2022-го, після зимової паузи.

З другого боку, не треба забувати, з якими клубами довелося боротися. Перший суперник у кваліфікації Ліги чемпіонів "Генк" мав усі шанси стати чемпіоном Бельгії. Цю команду за силою можна порівнювати із "Брюгге". "Монако" — ще серйозніший противник з амбітним молодим тренером. Проте в чотирьох матчах із ними донеччани здобули три перемоги й один поєдинок звели внічию. Команда виконала головне своє завдання — пробитися до групового турніру Ліги чемпіонів.

У психологічному плані після виснажливого поєдинку з "Монако" налаштуватися на зустріч із "Минаєм" було нелегко. Вважаю, що підстав для вилучення центрального оборонця Марлона на 15-й хвилині, яке зламало гру за рахунку 0:0, не було. Очевидно, Де Дзербі треба вивчити всі підводні течії нашого футболу, аби зрозуміти — що відбувається.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" стабілізує гру наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути