вівторок, 27 червня 2017 00:45

Ребров поїхав маршрутом Лобановського

До минулого тижня останнім українським футбольним тренером, який подався з Києва до країни Близького Сходу, був Валерій Лобановський. 27 років потому тим же маршрутом вирушив Сергій Ребров. І це не єдина паралель: 1990-го, коли йшов Лобановський, чемпіонат Радянського Союзу розпадався на очах. Київське "Динамо", яке він до того очолював, залишали гравці в пошуках кращої долі. Нічого не нагадує?

Наступні два роки в тренерській біографії Сергія Реб­рова можна сміливо пропускати. Чемпіонат Саудівської Аравії попри шалені гроші, які там крутяться, — на глибокій периферії великого футболу. І так буде ще дуже довго. Ви можете назвати футбольну зірку, яка переїхала із Саудівської Аравії до провідних клубів Європи? А тренера, який після "арабського періоду" повернувся би до справжнього футболу? Можливо, такі є, але про них знають лише фахівці.

Тож виходить, що після роботи в щедрих арабських королів у Реброва одна дорога — назад у київське "Динамо". Яким клуб буде найближчими роками, не візьметься сказати ніхто. Приблизно так само, як це було 1990-го. Одне можна стверджувати: "Динамо" не зникне. Продовжуватиме боротися за перше місце в Україні та, відповідно до можливостей, в Європі. Може, за кілька років у динамівців, як і 20 років тому, буде все — і не вистачатиме лише Лобановського, перепрошую, Реброва?

А коли без аналогій, то вибір Сергія Реброва видається щонайменше дивним. Звісно, коли йдеться не лише про гроші, а й про зростання як тренера. З іншого боку, фахівців із тренерськими "продипломами" в Україні нині ледве не більше, ніж футболістів. І жодного з них до Саудівської Аравії чи ще якого Кувейту щось не кличуть.

Зізнаюсь, очікував побачити Реброва в Англії, де він сам грав, де його добре знають і як футболіста, і як тренера. Але сталося так, як сталося. І навряд чи згадані історичні паралелі щось насправді означають. Просто ще один український тренер поїхав за маршрутом Лобановського. Щасти йому!

Зараз ви читаєте новину «Ребров поїхав маршрутом Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути