вівторок, 23 листопада 2010 00:15

Один із двох пенальті суддя вигадав

За 12 турів до закінчення футбольного чемпіонату України лідер — донецький "Шахтар" — випереджає київське "Динамо" на 12 очок. Такий розрив утворився після недільного столичного поєдинку "Динамо" — "Металіст". Жодна з команд не змогла перемогти — 1:1. Рахунок у першому таймі відкрив динамівський півзахисник Олег Гусєв. За кілька хвилин його зрівняв форвард гостей Марко Девич — реалізував пенальті. Пізніше з 11-метрової позначки промахнувся киянин Артем Мілевський — ударив вище поперечини.

Інтрига

Підвищений інтерес до матчу викликали дві обставини. Перша — турнірна ситуація. "Динамо" в боротьбі за друге місце, яке дасть можливість зіграти у кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, випереджало харківську команду на два очки. "Металіст" міг відіграти це відставання і вийти вперед, якби переміг у Києві. Друга обставина — власник харків'ян Олександр Ярославський конфліктує з господарями "Динамо", братами Суркісами. Молодший із них — Ігор — учора святкував 52-й день народження.

Ярославський прибув на матч, але розташувався не у віп-ложі, а на трибуні. Подібна ситуація була на початку року у Львові. Через сварку з Петром Димінським, президентом місцевих "Карпат", Ярославський сидів просто неба. "Металіст" тоді програв — 1:2.

Гості прибули до столиці автобусом — їхній чартерний рейс скасували через погодні умови.

Кадрові втрати

Більше їх було в "Динамо". Застудився Андрій Ярмоленко, проблеми зі спиною має Андрій Шевченко. Враховуючи, що Артем Кравець тільки нещодавно відновився після травми і грає за молодіжний склад, а Роману Зозулі не надто довіряють, гру на вістрі атаки "Динамо" мав витягнути на собі Артем Мілевський. Також за "Динамо" не зміг зіграти дискваліфікований центральний захисник Хачеріді. Півзахист недорахувався Мілоша Нінковича.

У "Металіста" ушкоджений правий захисник Крістіан Вільяґра. У день поєдинку біль у спині відчув півзахисник Едмар, який не потрапив у заявку на матч.

Тактика

"Динамо" зіграло за схемою 1-4-4-1-1. Єдиному форварду Мілевському допомагав Єрьоменко, на флангах діяли спарені зв'язки Попов — Каддурі (зліва) та Данілу Сілва — Гусєв.

"Металіст" обрав класичні 1-4-4-2. Вільяґру замінив Бордіян, а номінальний диригент атак Клейтон Шав'єр до перерви розташувався справа, підтримуючи тандем форвардів Девич — Тайсон.

Боротьба

Видовищним поєдинок не вийшов. На полі було багато єдиноборств і мало осмисленості. М'яч погано тримався в кожної команди. Атаки обривалися практично на кожній другій-третій передачі. Ініціатором сумбурних дій виступили "динамівці". У теперішньому складі команди практично немає гравців, здатних вести тонку комбінаційну гру. Тому київські футболісти змушені напирати на агресію, силові методи ведення поєдинку. Господарі до перерви в цьому переграли опонента — рівень опорних півзахисників "Динамо" вищий, ніж у суперника. Кияни не давали гостям спокійно приймати м'яч. Тайсон і Девич ніяк не могли проявити себе індивідуально, у суперника працювала підстраховка. Флангова гра не вдалася ні тим, ні іншим. Тому розраховувати доводилося тільки на помилки суперника або стандартні ситуації. Вони і призвели до забитих м'ячів — Гусєв скористався огріхом Романчука, "Металіст" заробив право на пенальті після штрафного у виконанні Тайсона.

Безбарвність "Металіста"

Можна скільки завгодно говорити про те, що нічия на полі "Динамо" — непоганий результат для гостей. Що попереду ще 12 турів і шансів обійти суперника в заочній боротьбі буде достатньо. Що після перерви "Металіст" вирівняв гру і не дозволив супернику створити жодного моменту біля своїх воріт. Але і Харків не зумів зіграти першим номером, хоча напередодні матчу для цього були передумови — криза у грі "Динамо" та неоптимальна фізична підготовка киян. Тренер харків'ян Мирон Маркевич не любить, коли б'ють м'яч навмання. Він начебто пропагує вдумливий футбол — нічого подібного у надпринциповому поєдинку гості не показали, зіграли на результат. На полі "Металіст" був значно скромнішим, ніж його власник у своїх заявах про третю силу в українському футболі, якій Суркіс не дає хід за допомогою суддів.

Суддівство

Симферополець Володимир Сіренко призначив два пенальті в матчі. У ворота киян заслужено — Сілва прихопив Шелаєва. А 11-метровий на користь "Динамо" був вигаданим — картинне падіння Мілевського, поблизу якого стояв Обрадович. Добре, що пенальті киянин не забив. У другому таймі суддя помилився вже на користь гостей — Тайсона треба було вилучати з поля за грубий фол проти Михалика, але арбітр не показав бразильцю навіть попередження.

 

Лужного не залишать головним тренером

В останніх трьох матчах чемпіонату України "Динамо" здобуло два очки. Такі результати майже не залишають шансів Олегу Лужному затвердитися на посаді головного тренера команди. Він і сам це розуміє. На запитання про посилення взимку відповів: "Хто буде головним тренером, той і стане говорити з президентом щодо трансферного ринку".

 

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Результати матчів 18 туру

"Динамо" (Київ) — "Металіст" (Харків) — 1:1

"Зоря" (Луганськ) — "Шахтар" (Донецьк) — 1:3

"Севастополь" (Севастополь) — "Арсенал" (Київ) — 0:2

"Кривбас" (Кривий Ріг) — "Волинь" (Луцьк) — 2:4

"Металург" (Донецьк) — "Таврія" (Сімферополь) — 2:1

"Ворскла" (Полтава) — "Оболонь" (Київ) — 0:1

"Металург" (Запоріжжя) — "Карпати" (Львів) — 0:0

"Дніпро" (Дніпропетровськ) — "Іллічівець" (Маріуполь) 2:0

Зараз ви читаєте новину «Один із двох пенальті суддя вигадав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути