пʼятниця, 21 червня 2019 07:25

Новий тренер "Шахтаря" повинен продавати гравців

Здивований тим, що Паулу Фонсека залишив "Шахтар". Із другого боку, це вказує на наявність ­амбіцій у португальського тренера. Фонсека не хоче сидіти на одному теплому місці, просто отримувати зар­плату й мати перемоги тільки на рівні України.

Кожен клуб повинен розуміти, що нічого довготермінового в ­сучасному футболі немає. Змінюються гравці й тренери. "Шахтар" десь живе на традиціях Луческу, який працював із командою довго. Але такі приклади — виняток. Тому не має нічого страшного в тому, що Фонсека пішов після трьох років роботи.

Що за цей час Фонсека дав "гірникам" в плані розвитку? Свою роботу в Україні він не завалив. Намагався на початку щось міняти, але після перших невдач повернувся до футболу Луческу. На відміну від румунського тренера, Фонсека не підготував жодного гравця для "Шахтаря". З тих футболістів, які були в ­команді, ніхто не виріс. Якщо за Луческу продавали гравців за десятки мільйонів євро, то у Фонсеки цього не було.

Запрошення Фонсеки в "Рому" — великий аванс. Поки що він не заслужив місця в команді такого калібру. Особливістю римлян є те, що ця команда має певні традиції. Для мене "Рома" асоціюється з роботою Капелло чи Спалетті. Те, що було за Ді Франческо, важко назвати футболом "Роми", бо команда була вкрай нестабільна. Втратила і власний стиль гри, і легенд — у клубі вже немає ані Тотті, ані Де Россі.

Сьогоднішні реалії "Шахтаря" такі, що для перемоги в чемпіонаті України багато непотрібно. Перспективи в єврокубках теж не найвищі. У такій ситуації участь у групі Ліги чемпіонів і виховання футболістів залишається головними цілями клубу. Звичайно, УЄФА дає щедрі призові за Лігу чемпіонів. Так само на продажу гравців можна заробити хороші гроші. Саме в таких критеріях має працювати новий тренер "гірників".

Поки щось конкретне про нового тренера Луїша Каштру сказати не можу. Думаю, в Україні не так багато людей, які стежили за роботою цього фахівця. Якщо у Каштру бачення футболу таке, як у Луческу та Фонсеки — це правильний вибір для клубу.

Зараз ви читаєте новину «Новий тренер "Шахтаря" повинен продавати гравців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути