середа, 08 грудня 2010 04:15

Не сумнівався в перемозі Росії

2 грудня виконавчий комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) визначив місця проведення фінальних частин Кубка світу. 2018-го турнір прийматиме Росія, а за чотири роки — Катар.

Росіяни розділилися на два табори. Є ті, хто підтримує проведення турніру. Решта вважають, що в країні багато соціально-економічних проблем. Їх треба вирішувати, а проведення Мундіалю і так "влетить у копієчку".

Я належу до перших. Вважаю, що Кубок світу Росії потрібен. Це нові стадіоні, автошляхи, готелі. До країни буде прикута увага всього світу, і ми зможемо довести, що ФІФА не помилилася у своєму виборі. Держава з таким потенціалом давно заслужила на проведення Мундіалю. А твердження, що на спорудженні об'єктів крастимуть гроші, — безпідставні. Доказів немає, зате є звичка всіх у всьому підозрювати.

На Мундіалі успішно виступить будь-яка команда з колишніх республік СРСР

Прем'єр-міністр Володимир Путін прибув до Цюріха, де відбувалося голосування, уже після того, як оголосили його результати. Хтось розцінив це як відсутність у Росії шансів на перемогу, мовляв, Путін не хотів ганьбитися. Але я не сумнівався в перемозі — прем'єр та його команда ще до голосування багато зробили на користь такого вибору ФІФА. Присутність глави уряду вже не мала великого значення. Він прибув тоді, коли захотів, коли треба було.

Президент Російського футбольного союзу Сергій Фурсенко заявив про намір виграти домашній Кубок світу. Не вважаю це нереальним завданням. Навпаки — дуже гідна мета, для реалізації якої треба зробити все. Насамперед підвищену увагу приділити молодіжному футболу. Поки що Росія не може похвалитися успіхами на цьому фронті — "молодіжка" не вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи, а переможці континентальної першості-2006 серед 17-річних юнаків нічого не показують на дорослому рівні. Цю ситуацію треба виправляти: зрозуміло, що герої Євро-2008 для гідного виступу на Мундіалі-2018 не годитимуться.

А взагалі вважаю, що на Кубку світу в Росії успіху досягне будь-яка національна команда з колишніх республік Радянського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Не сумнівався в перемозі Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути