вівторок, 24 квітня 2018 07:30

Місія Генінсона

Питання про те, чим займався Володимир Генінсон на посаді керівника "української прем'єр-ліги" упродовж двох років, до останнього часу мало досить просту відповідь – нічим. Тому що "ребрендинг" організації із заміною логотипу, оновленням сайта, виходом у соцмережі і таке інше, здійснений за ці два роки, ніяк не вплинув на вітчизняний футбольний чемпіонат. Він продовжував втрачати популярність.

Скорочення вищого дивізіону до 12 команд і проведення чемпіонату у два етапи, чого безуспішно домагався донецький "Шахтар" за попереднього керівника "прем'єр-ліги", ані у заслугу, ані у провину Генінсону якось не поставили. Хоча саме після цього "Шахтар" одразу повернув собі титул. Тож справжня місія Генінсона на посаді керівника "прем'єр-ліги" стала зрозумілою лише тепер.

Після сенсаційної для багатьох перемоги "Динамо" над "Шахтарем" у Харкові значна частина футбольних уболівальників із подивом дізналася, що коли "динамівці" доженуть на фініші лідера, обігравши його втретє і зрівнявшись за кількістю здобутих балів, чемпіоном все одно стане "Шахтар". Тому що "золотий матч", який упродовж двох десятиліть передбачався регламентом чемпіонату України з футболу у разі рівності очок у претендентів на перше місце, із регламенту зник.

Як це сталося? Дуже просто. 2017-го цей пункт із регламенту тихцем забрали. Чому тихцем? Тому що коли це спробували зробити за рік до того, футбольні клуби обурилися, що у них не запитали. І "золотий матч" повернули до регламенту. А за кілька місяців по тому тишком-нишком "згенінсонили".

Скажете, що ніхто не протестував? А як було протестувати, коли про таку важливу зміну в регламенті чемпіонату ніхто перед цим і не згадав? Ніхто нікого не попередив. А якби в регламенті не передбачили, що команди мають виходити на поле в трусах? Цього теж би ніхто не помітив.

Навіщо Генінсон це зробив? Подумайте самі. Хто з українських футбольних клубів має у чемпіонаті найбільшу кількість суперників, які й не збираються забирати у цього клубу очки і, в разі потреби, програють із будь-яким потрібним результатом, аби цей клуб мав найкращу різницю забитих і пропущених м'ячів і став чемпіоном у разі рівності очок і відсутності "золотого матчу"? Чому саме це, а не результати особистих зустрічей, стало вирішальним для визначення чемпіона в "оновленому" паном Генінсоном регламенті?

У серйозних футбольних турнірах про майбутні зміни в регламенті широко повідомляють заздалегідь. Щонайменше, за рік до початку. У нас же регламент може змінюватися навіть під час чемпіонату або грубо порушуватись, як це вже було в нинішньому сезоні. А про те, яким він буде наступного року, і тепер не знає ніхто. Навіть Володимир Генінсон, який уже виконав свою місію і залишив свою посаду Томасу Грімму із Швейцарії. Якою буде місія Грімма? Боюсь, що про це, як і у випадку зі Генінсоном, ми дізнаємося вже після того, як вона буде виконана.

Зараз ви читаєте новину «Місія Генінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути