середа, 03 вересня 2008 18:24

Матч Італія—Україна був договірним

Англійський журналіст Деклан Хілл випустив книгу "Зговір". У ній він стверджує, що мінімум чотири матчі Кубка світу-2006 були договірними. Зокрема, чвертьфінальний поєдинок Італія—Україна, в якому апеннінці перемогли — 3:0. За версією Хілла, азіатські букмекерські контори впливали на гравців Гани, Еквадору й України.

Крім поєдинку Італія—Україна, "розписаними" виявився матч групового турніру Італія—Гана (2:0) та зустріч 1/8 фіналу Бразилія—Гана (3:0). Журналіст стверджує, що іще до стартового свистка йому називали результати цих матчів і вони виявлялися правильними.

Стівен Аппіа, капітан збірної Гани, також підтвердив свої контакти з людьми, які пропонували домовитися щодо результату.

Кореспондент "ГПУ" зателефонував захиснику Владиславові Ващуку, 33 роки, який брав участь у поєдинку проти італійців.

— Від вас уперше чую цю інформацію, — каже Ващук. — Утім, її інформацією навіть не назвеш. "Горбиль" якийсь. Це просто бажання англійців принизити і наш успіх, і підкопатися під Італію. Ніякі азіати на нас не виходили, їх просто до готелю не пустили б. "Зговір" — така ж дезінформація, як і те, що напередодні першого матчу нас відволікали жаби, які квакали поблизу готелю. Вигадки.

Федерація футболу Гани подає судовий позов на Хілла. Як повідомив "ГПУ" керівник управління інформаційної політики Федерації футболу України Сергій Васильєв, 49 років, ФФУ не планує реагувати на наклеп журналіста, який вирішив зробити собі піар.

Зараз ви читаєте новину «Матч Італія—Україна був договірним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути