вівторок, 23 січня 2018 05:30

Ломаченку вигідно провести бій із Пак'яо

29-річний український боксер Василь Ломаченко один із наступних боїв може провести проти Менні Пак'яо, 39 років, — єдиного в історії чемпіона світу у восьми вагових категоріях. Філіппінець заявив, що тривають перемовини щодо організації поєдинку.

Бій матиме сенс для Ломаченка. Від початку кар'єри українець має проблему з пошуком суперників. Чим їх тільки не заманювали — даремно. 10 титульних боїв — і жодного об'єднавчого. Володарі інших поясів просто не хотіли втрачати їх у бою з Василем. Тому Ломаченкові доводиться поглядати на інші вагові категорії та непікових ветеранів.

Кажуть, перемога над віковим боксером нічого не дасть Василеві. Неправда. Одна з найвідоміших перемог Леннокса Льюїса — над Майком Тайсоном. І хто там буде згадувати, що в ринзі була лише тінь "Залізного"? Чи в ринзі з Роккі Марчіано була лише тінь Джо Луїса? Або перемоги Тайсона Ф'юрі та Ентоні Джошуа над Володимиром Кличком — їх ніхто не знецінюватиме через спортивне старіння українського чемпіона. Історія боксу — це ветеранські трампліни для молодих бійців. І Пак'яо має стати таким трампліном для Ломаченка.

Незважаючи на політичну кар'єру, критичний вік і липневу поразку від австралійця Джеффа Хорна, Пак'яо нудьгує без боксу. Він має нестримне бажання залишитися в спорті. Промоутер філіппінця Боб Арум — той же, що й у Ломаченка — хоче витиснути з Пак'яо все. І організувати для нього на прощання великий бій. Для американця Теренса Кроуфорда, ще одного підопічного Арума, Менні вже не годиться. Надто нерівні дані в обох. Ломаченко — ідеальний варіант. Він значно менший і не такий потужний. Пак'яо з віком трохи втратив швидкість, однак вона ще — на дуже пристойному рівні.

Українець видається фаворитом. Проте це не буде типовий нерівний бій. Він має перспективи зібрати немалу касу. Ломаченко заробить рекордний для себе гонорар. А також додасть у популярності та впізнаваності.

Головне питання — ліміт ваги. Ломаченко не хоче підніматися вище 61,2 кг. Пак'яо — опускатися нижче 63,5 кг. Не так вже й багато потрібно для компромісу.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченку вигідно провести бій із Пак'яо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути