пʼятниця, 21 грудня 2012 05:15

Коньков призначить Фоменка тренером збірної

26 грудня виконком Федерації футболу України повинен призначити головного тренера вітчизняної національної команди. Кандидатів на посаду двоє: українець Михайло Фоменко та швед Свен-Йоран Ерікссон. Обом по 64 роки.

Порівнюємо характеристики Фоменка та Ерікссона.

Досвід — 0:1

Очевидний плюс шведа. Ерікссон працював із командами з різних країн, має досвід роботи і в клубі, і в збірній. А головне, тренерська кар'єра скандинава хоча і не була успішною останні 10 років, але не переривалася. А Фоменко востаннє працював на серйозному рівні чотири роки тому.

Тактика — 1:1

Віддамо перевагу Фоменкові. Його команди не грали вишукано, зате Михайлу Івановичу вдалося витискувати максимум зі своїх гравців. Кожний знав свій маневр, а київське "Динамо", з яким працював Фоменко весь 1993 рік, уміло використовувало стандартні ситуації.

Ерікссон не відходив від схеми 1-4-4-2. Тому сповна використати кадровий потенціал очолюваних команд не міг.

Уміння будувати стосунки з гравцями — 1:2

Фоменко міг у роздягальні влаштувати бійку з футболістом. Зокрема, таке було з голкіпером київського "Динамо" Ігорем Кутеповим. Ерікссон — спокійний і флегматичний. Конфліктів у нього з підопічними не було.

Мотивація — 2:2

Фактор на користь Фоменка. Ерікссон їде заробити. Його не турбує важка турнірна ситуація збірної України, хоча вона може остаточно знищити репутацію шведа.

Для Фоменка збірна — шанс довести свою кваліфікацію. Він знає реалії та можливості українських гравців, здебільшого захованих у межах вітчизняної прем'єр-ліги.

Зв'язки — 3:2

Вирішальний пункт, який повинен зіграти на користь Фоменка. Він має підтримку президента ФФУ Анатолія Конькова. Ерікссон потрібен тільки для видимості демократичних виборів.

Зараз ви читаєте новину «Коньков призначить Фоменка тренером збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути