четвер, 02 липня 2020 00:20

Клопп одночасно націлився на прем'єр-лігу й Лігу чемпіонів

Автор: REUTERS
  Головний тренер ”Ліверпуля” Юрген Клопп (у центрі) працює в клубі з жовтня 2015 року
Головний тренер ”Ліверпуля” Юрген Клопп (у центрі) працює в клубі з жовтня 2015 року

"Ліверпуль" у 19-й раз став чемпіоном Англії. І вперше з 1990 року.

Щоб зробити команду, слід розуміти, в що вона гратиме. Хороший тренер повинен мати модель гри та рецепт її реалізації. Справедливо, що "Ліверпуль" із тренером Юргеном Клоппом щороку рухався нагору.

Це було помітно не лише в турнірній таблиці, а й у зба­лансуванні гри. "Ліверпуль" за цей час перестав бути авантюрним. Стати раціональнішою команді допомогли прихід воротаря Аліссона Беккера й захисника Вірджила ван Дейка.

Під свою модель Клопп добирав спортсменів. Майже всі новачки підійшли. Це одна з найкращих селекцій, яка може бути. Футболісти вливаються в систему, розуміють її та прогресують. Можливо, іноді це відбувається не одразу, але загальна тенденція очевидна. Закладено фундамент команди. "Ліверпуль" може залишатися на ньому ще доволі довго.

Торік виграли Лігу чемпіонів, нині — національний чемпіонат. Не думаю, що наступного сезону в команди будуть проблеми з мотивацією. У Клоппа є футболісти, з якими він працює та яких відчуває. Років зо три він ще може бути успішний із цим складом за мінімальних змін. Клопп — людина, яка має відчувати пристрасть до роботи. Якщо він підписав нову довгострокову угоду з клубом до 2024-го, то знає, що може далі працювати із цими футболістами й досягти більшого. Історія клубу, обстановка домашнього стадіону "Енфілд Роуд" — все близьке для Клоппа й дає йому додаткову мотивацію. Можу припустити, що він для себе тепер поставить завдання виграти Лігу чемпіонів і прем'єр-лігу в одному сезоні.

Зараз ви читаєте новину «Клопп одночасно націлився на прем'єр-лігу й Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути