Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2007 15:32

"Карпати" не вийшли на матч із "Металістом"

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Гравці ”Металіста” виходять на поле стадіону ”Україна”. Через дві секунди арбітр дає свисток про закінчення матчу
Гравці ”Металіста” виходять на поле стадіону ”Україна”. Через дві секунди арбітр дає свисток про закінчення матчу

В українському чемпіонаті черговий скандал: львівські "Карпати" відмовилися вийти на недільний матч 19-го туру проти харківського "Металіста". Причина: масове захворювання карпатців на грип.

Перші симптоми недуги з"явилися в гравців "Карпат"  позаминулої неділі, коли команда грала в Луганську. Тоді на грип захворіли 4 гравці. Після повернення до Львова їх було 8, а згодом — 12.

Зважаючи на це, тиждень тому бюро Професійної футбольної ліги вирішило перенести матч "Карпати" — "Металіст". Власник харків"ян Олександр Ярославський з таким рішенням не погодився. У п"ятницю Контрольнодисциплінарний комітет Національної федерації зобов"язав "Карпати" грати. Але глядачі, які позавчора ввечері прийшли на львівський стадіон "Україна", футболу не побачили.

— Чого ми прийшли? Єфремов! Виводь команду на поле! Хай грають, а не технічну поразку заробляють! — гукає вболівальник із центральної трибуни. Близько тисячі шанувальників львівських "Карпат" спостерігають за знервованою ходою генерального директора клубу Олександра Єфремова. Тим часом на полі неквапливо тренуються гравці харківського "Металіста". На гостьовій трибуні їх підтримують 15 фанатів.

— Ви провокатори, вороги команди, раз не розумієте, що гравці захворіли, — озивається 59-річний Єфремов до львів"ян. Серед уболівальників спалахує суперечка — грати чи не грати "Карпатам" цього вечора.

— Ціни на квитки підняли, гроші злупили, а гри не показують і взагалі не грають, — 36-річний Олексій Вагівський розчаровано лузає насіння на трибуні. — Тепер іще технічний програш дістануть.

Ходімо вип"ємо по сто грам

О шостій вечора грає козацький марш. Донецький арбітр Олег Зубарєв виводить на поле 11 гравців "Металіста". Трибуна скандує: "Ганьба!" Диктор закликає зберігати дисципліну й оголошує, що матч не відбудеться.

Проте арбітр дає свисток про початок поєдинку. Харків"яни розводять м"яч із середини поля. За дві секунди Зубарєв свистить удруге — про закінчення матчу. Харків"яни обіймаються й рушають до роздягальні.

Головних тренерів команд на полі не бачили — наставник "Карпат" Олександр Іщенко лікує аденовірусну інфекцію, а його колега, уродженець Львова, Мирон Маркевич за матчем спостерігав із трибуни.

— Перед цим матчем ми втратили очки з "Шахтарем" і ФК "Харків", — утомлено розповідає 55-річний Маркевич під дверима роздягальні. — Ми налаштовувалися на гру й учора, й сьогодні зранку. Потім приїхав інспектор, покликав представників "Карпат" і наших. Сказав, що господарі виходити на поле не будуть.

Засмаглого Маркевича питають, чи зарахують "Карпатам" технічну поразку.

— Я не знаю, — відповідає тренер "Металіста". — Мені треба готувати команду й виконувати свої обов"язки за контрактом. А що там і як — то не моя проблема. Ми приїхали виконувати рішення Контрольно-дисциплінарного комітету й нашого президента.

Біля воріт стадіону клубний автобус "Металіста" оточують міліціонери. Зо три сотні уболівальників із зелено-білими прапорами скандують: "Ганьба!" У борт автобуса летять два курячі яйця. З-під трибуни першим виходить півзахисник Рикун.

— Ходімо по сто грам вип"ємо, — гукає до Олександра хтось із уболівальників. За мить в автобус летить іще одне яйце.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" не вийшли на матч із "Металістом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути