Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2007 15:35

"Карпати" не гратимуть у чемпіонаті Польщі

Львівські "Карпати" протестують проти рішення Контрольно-дисциплінарного комітету Національної федерації. Він зобов"язав галицький клуб грати домашній матч 19-го туру проти харківського "Металіста", незважаючи на епідемію грипу, яка охопила 12 гравців "Карпат". Керівництво львів"ян подало скаргу на рішення КДК ФФУ, вимагаючи водночас відсторонити від виконання обов"язків голови КДК Стефана Решка.

— Якщо Апеляційний комітет ФФУ відхилить наше прохання, зарахує нам технічну поразку, а "Металіст" без гри отримає три очки, спочатку звернемося до спортивного арбітражного суду в Лозанні. Програємо там — підемо в цивільний суд, — заявляє генеральний директор "Карпат" Олександр Єфремов, 59 років.

Водночас він визнає, що в чемпіонат Польщі команда не заявиться. Цим погрожував власник "Карпат" Петро Димінський.

— Петро Петрович — емоційна людина. Він вкладає особисті гроші в команду. До чемпіонату Польщі не підемо, бо ми — патріоти України, — каже Єфремов.

Рік тому Димінський влаштував публічну сварку з президентом ФФУ Григорієм Суркісом. Але Єфремов не пов"язує рішення КДК ФФУ з тими подіями.

— Димінський — принципова людина. Так, була сварка з Суркісом. І з Ахметовим Димінський також сварився. Але зараз у них нормальні стосунки. Просто такі, як Решко, Суркісові не потрібні. Решко — полковник. Але чинить він не як полковник, а як прапорщик. Його люди приїхали до Львова засвідчити хворобу і одразу з літака кажуть: давайте швидше, у нас півтори години. Поспішали на зворотний рейс до Києва. Подивилися на Батішту, на Тимчишина і кажуть: чого вони не у лікарні? Яка лікарня, коли епідемія і карантин? Дома треба лікуватися. А Маркевич заявив: я знаю, ваш хворий Батішта по нічних клубах гуляє. Дурниці, вдома він сидить, — розповідає Єфремов.

Ваш хворий Батішта по нічних клубах гуляє

Випадок, коли через хворобу гравців переносили матчі, — не поодинокий. Так вчиняли в Чехії, Шотландії, Польщі. В Україні два роки тому відклали поєдинок "Дніпро" — "Металург" (Запоріжжя) через масову хворобу дніпрян. Запоріжці проти переносу не заперечували.

— Як тільки стало відомо, що почалася епідемія, я зідзвонився з наставником "Металіста" Мироном Маркевичем, — каже головний тренер "Карпат" Олександр Іщенко. — Він вислухав мене, зрозумів і сказав, що вчинить за вказівкою керівництва.

Єфремов погоджується, що Димінський помилився, коли не поговорив із президентом "Металіста" Олександром Ярославським.

— Але ж Професійна футбольна ліга узяла від нас медичні підтвердження і заспокоїла: сказала, що все вирішено і матч відбудеться пізніше, — стверджує генеральний директор "Карпат".

У понеділок документи по справі надійшли до Апеляційного комітету ФФУ.

— Коли почнеться розгляд справи, сказати не можу, — говорить "ГПУ" його голова Олександр Мошинський, 45 років. — Чени Апеляційного комітету — люди зайняті, потрібен час, щоб зібратися. Намагатимемося винести вердикт цього тижня.

Коментувати шанси "Карпат" на виграш справи Мошинський відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «"Карпати" не гратимуть у чемпіонаті Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути