Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2017 05:30

Гвардіола переоцінив свою команду

Автор: ФОТО З САЙТА www.eurosport.com
  Хосеп Гвардіола очолив тренерський штаб ”Манчестер Сіті” торік влітку. До цього працював у іспанській ”Барселоні” та німецькій ”Баварії”
Хосеп Гвардіола очолив тренерський штаб ”Манчестер Сіті” торік влітку. До цього працював у іспанській ”Барселоні” та німецькій ”Баварії”

46-річний іспанський тренер Хосеп Гвардіола у неділю зазнав однієї з найболючіших поразок у кар'єрі. Очолюваний ним англійський "Манчестер Сіті" програв на виїзді "Евертону" з Ліверпуля — 0:4. Після 21 туру чемпіонату Англії команда Гвардіоли посідає п'яте місце. Відстає від лідера "Челсі" на 10 очок. Тренер визнав, що нинішнього сезону команда не може конкурувати за перше місце.

— У тому, що утворився такий гандикап, "винен", насамперед, "Челсі", — каже 25-річний Іван Громиков, оглядач чемпіонату Англії на сайті sportarena.com. — Не скажу, що в таких результатах "Манчестер Сіті" є щось несподіване. Гвардіола дещо переоцінив свою команду і поки що виявився неготовий до умов у чемпіонаті Англії. Тут є шість потужних команд і кожен середняк може забрати очки в лідера. Прем'єр-ліга — це не футбольний менеджер (комп'ютерна гра, симулятор футбольного менеджменту. — ГПУ), у який загрався Гвардіола, а найскладніший національний чемпіонат Європи.

Як іспанець може виправити ситуацію?

— Гвардіола — людина дуже вперта. Тому я не думаю, що він відмовиться від свого стилю — контроль м'яча і домінування над суперником. Можливо, внесе тільки певні корективи — його футболісти гратимуть на полі з більшою пристрастю, інакше будь-якого суперника подолати важко. Уже в суботу "МС" прийматиме сильний нині "Тоттенхем". Очікую, що в цьому матчі в якихось моментах господарі діятимуть простіше. Але повторюся — радикально від свого футболу іспанець не відмовиться.

За 10 днів до закінчення трансферного періоду Гвардіола змушений буде вийти на ринок. Його проблема — оборона. У нинішнього "МС" слабші захисники, ніж у попередніх клубах Хосепа. Проблеми є і в центрі поля: Гюндоган травматичний, Фернандіньйо багато матчів пропускає через дискваліфікації. З огляду на це, тренер мусив задіяти списаного перед сезоном Яя Туре.

Окремо — воротар Джо Харт. Гвардіола прийшов улітку і зразу захотів показати, хто буде господарем. Категорично відмовився від голкіпера, узяв у "Барселони" Клаудіо Браво. Логіка: хоче, щоб воротар діяв як польовий гравець. Але другого Мануеля Ноєра, якого тренер мав у "Баварії", у світі просто немає. Браво не провалюється. Але й не рятує. Думаю, якби Харт залишився в команді, в цей період сезону вже виходив би на поле в стартовому складі.

Після другого пропущеного від "Евертона" м'яча на обличчі Гвардіоли був відчай. Це погана ознака для вболівальників ­команди?

— Я не надавав би цьому великого значення. Вираз Гвардіоли — реакція на події, а не початок кінця. Він не здасться. І я впевнений, що й наступний сезон почне на нинішньому місці роботи. Інша річ, що іспанцеві ще не вдається вивести команду на вищий рівень. Саме для цього його запрошували. А поки що принципової різниці між "МС" Мануеля Пеллегріні, попередника іспанця, і Гвардіоли немає.

Чим може закінчитися сезон для "Манчестер Сіті"?

— Чемпіонат Англії такий, що прогнозувати щось неможливо. "Манчестер Юнайтед" не програє 12 матчів у турнірі, але досі перебуває поза межами першої четвірки. Думаю, саме таке завдання — четверте місце — вирішуватиме Гвардіола. І радше посяде його, ніж ні. Це дасть право грати у кваліфікації Ліги чемпіонів наступного сезону. Стосовно нинішньої Ліги чемпіонів, то команда не має жодного шансу виграти її. "Манчестер Сіті" слабкий для цього. Це не "Барселона" кількарічної давнини, яку тренував Хосеп. А останні сезони, зокрема в "Баварії", показали — Гвардіола поступається рівним за калібром європейським клубам. Рівним. А зараз будь-який уболівальник скаже, що в Лізі чемпіонів є команди, сильніші за "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «Гвардіола переоцінив свою команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути