вівторок, 15 січня 2019 05:40

Енді Маррей закінчить кар'єру цього року

Автор: REUTERS
  Енді Маррей тричі вигравав турніри ”Великого шолому”, двічі — Олімпіаду, 2016 рік закінчив першою ракеткою світу
Енді Маррей тричі вигравав турніри ”Великого шолому”, двічі — Олімпіаду, 2016 рік закінчив першою ракеткою світу

— Сильний біль у стегні триває місяців 20. Я все випробував. Нічого не допомогло. Не можу навіть шкарпетки одягнути, — каже 31-річний британський тенісист Енді ­Маррей.

У п'ятницю він зібрав прес-конференцію і оголосив, що завершить кар'єру цього сезону. Можливо, це станеться у липні під час домашнього Вімблдонського турніру.

— Його стегну нічого не допоможе. Малоймовірно, що Маррей зможе дограти до Вімблдона, — говорить австралійський хірург Джон О'Доннелл. Рік тому він про­оперував травмоване стегно тенісиста.

На Маррея очікує ще одне хірургічне втручання. Має допомогти повернутися до нормального повсякденного життя — не у спорт.

Енді Маррей тричі вигравав турніри "Великого шолому", найпрестижніші у тенісі. Два рази перемагав на Вімбл­доні, один — на відкритому чемпіонаті США. П'ять разів виходив у фінал відкритого чемпіонату Австралії, одного разу — Франції. Чемпіон двох останніх Олімпіад, володар Кубка Девіса-2015 у складі національної збірної. 2016‑й закінчив у статусі першої ракетки світу.

14 січня стартував відкритий чемпіонат Австралії. У першому колі Маррей у п'яти партіях поступився іспанцеві Роберто Баутиста-­Агуту.

Українка Леся Цуренко виграла у Катерини Олександрової у двох партіях. У другому колі вона зіграє з американкою Амандою Анісімовою. Еліна Світоліна свій матч першого кола проведе у вівторок вранці проти Вікторії Голубич зі Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Енді Маррей закінчить кар'єру цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути