вівторок, 10 грудня 2019 00:25

Джошуа повернув три чемпіонські титули

У ніч проти неділі, 8 грудня, в Ед-Дірійя, Саудівська Аравія, британець Ентоні Джошуа, до бою — 22 перемоги, 21 нокаут, одна поразка — переміг у матчі-реванші американця мексиканського походження Енді Руїза-молодшого. Той до бою мав 33 перемоги, 22 нокаути, одну поразку. Судді одностайно віддали перемогу британцеві — 118:110 двічі та 119:109. Джошуа повернув собі три чемпіонські пояси за основними версіями у надважкій вазі — їх сенсаційно втратив півроку тому в бою з цим самим суперником.

Ентоні Джошуа зробив висновки перед повторним поєдинком. За порадою Володимира Кличка — у квітні 2017 року переміг українця технічним нокаутом в 11-му раунді — більше зосередився на боксі, а не на піднятті великої ваги. Скинув понад 4,5 кг і виглядав легким та мобільним. 128-кілограмовий суперник — другий найважчий чемпіон-супертяж в історії після росіянина Миколи Валуєва — просто не зміг його наздогнати. Це визнав і сам Руїз.

Джошуа пожертвував видовищністю заради результату. Діяв у стилі Володимира Кличка: прагматично, обережно, дисципліновано, постійно і багато переміщувався. Сповна використовував свою величезну перевагу у зрості та розмаху рук — перебоксовував суперника із дистанції.

— Ай молодець. Продовжуй у тому ж дусі! — дав оцінку діям свого "учня" Володимир Кличко в соц­мережі.

Стиль Джошуа викликав різку критику у сере­довищі вболівальників. Але по-іншому він виграти не міг. Саме таку тактику і слід було використовувати проти Руїза, щоби знову не бути нокаутованим. Руїз мав декілька вдалих епізодів, але похитнути Джошуа так і не зміг.

У британця є два обов'язкові претенденти: болгарин Кубрат Пулєв за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF) та українець Олександр Усик за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO). Відразу після реваншу президент WBO Пако Валькарсель написав, що бій проти Усика повинен відбутися протягом 180 днів.

— Влаштувати бій протягом 180 днів? — парирував на прес-конференції Джошуа. — Ну добре, погнали. Битися з Усиком? Без проблем.

Якщо Джошуа перший захист проведе проти Пулєва, то проміжним суперником для Усика, найімовірніше, стане британець Дерек Чісора.

Четвертим чемпіонським поясом у надважкій вазі — за ­версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) — володіє американець Деонтей Вайлдер. 22 лютого він проведе матч-реванш із британцем Тайсоном Ф'юрі. Перший їхній бій рік тому завершився нічиєю.

Зараз ви читаєте новину «Джошуа повернув три чемпіонські титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути