понеділок, 01 вересня 2008 17:05

"Динамо" виграло у лідера

Донецький "Металург" утратив перші очки у чемпіонаті України. Після шести перемог поспіль лідер турніру поступився на виїзді київському "Динамо" — 0:1. Єдиний гол провів 23–річний гвінейський форвард "Динамо" Ісмаель Бангура. Він забив у шостому матчі підряд.

— "Динамо" перемогло завдяки потужним діям у першому таймі, — каже "ГПУ" заслужений тренер України Віктор Леоненко, 38 років. — Кияни були досить мобільними, активно використовували фланги. "Металург" спочатку мало нагадував лідера чемпіонату, але з часом прийшов до тями. До перерви гості створили мало гостроти поблизу воріт Богуша, але в другому таймі довели невипадковість своїх нинішніх позицій.

Донеччани могли розраховувати на нічию?

— Навряд. По–перше, не можна припускатися таких "обрізок", як у Білозора. Гостям не вистачило травмованого Зотова. По–друге, хвилин за 25 до закінчення кияни вирівняли гру і мали не менше шансів закріпити перевагу, ніж "Металург" зрівняти рахунок.

Наприкінці матчу арбітр вилучив трьох футболістів і тренера гостей Костова. Справедливо?

— Так, емоції у людей взяли гору. Але все одно в таких випадках арбітр неправий, бо допустив подібне. Коли росіянин Іванов у матчі Кубка світу Нідерланди—Португалія почав роздавати картки направо та наліво, його ніхто за це не похвалив. Серійні вилучення — завжди свідчення того, що арбітр утратив контроль над грою. Розумію, що напруження було високим, але це можна було передбачити і бути готовим.

"Шахтар" знову не виграв. Після матчу тренер гірників Мірча Луческу, 63 роки, заявив, що ситуацію може виправити інший фахівець.

— Не думаю, що власник клубу Рінат Ахметов наважиться на радикальні кроки, — упевнений експерт. — За Луческу грає фактор успішної гри в єврокубках. І в чемпіонаті втрачено багато, але не все. Якщо гірники вийдуть із групи у Лізі чемпіонів, про недільні слова Луческу забудуть.

Шість поразок у семи матчах зазнав "Іллічівець". Це змусило головного тренера команди Олександра Іщенка, 54 роки, написати заяву про звільнення. Її розглядатиме керівництво.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" виграло у лідера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути