субота, 16 травня 2009 17:25

Манчестер Юнайтед став чемпіоном Англії (ВІДЕО)

Автор: liveresult.ru
  Хід матчу
Хід матчу
"Манчестер Юнайтед" став чемпіоном Англії, зігравши внічию із лондонським "Арсеналом" — 0:0.

Для того, щоб оформити чемпіонство, МЮ достатньо було не програти клубу Арсена Венгера. До того ж "каноніри" втратили практично усю турнірну мотивацію, проте горіли бажанням помститися — в минулому турі на своєму полі зазнали поразки від "Челсі" (1:4), а до цього двічі програли тому самому МЮ у півфіналі Ліги чемпіонів.

Андрій Аршавін повернувся на поле після хвороби, через яку пропустив попередній матч із "Челсі", проте допомогти своїй команді не зумів. Він отримав жовту картку і був замінений на 69-ій хвилині.

У результаті "Манчестер Юнайтед" виграв третій титул поспіль і 18-ий за всю історію. Команда сера Алекса Фергюсона увійшла до історії — раніше в Англії нікому не вдавалося двічі робити хет-трики по виграшу чемпіонатів (тобто, вигравати три розіграші поспіль двічі). Раніше по три титули поспіль вигравали клуби "Хаддерсфільд" (з 1924 по 1926 роки), "Арсенал" (з 1933 по 1935) і "Ліверпуль" (з 1982 по 1984), але нікому з них не вдавалося повторювати це досягнення. Манкуніанці ж тричі поспіль перемагали зовсім нещодавно (з 1999 по 2001). Крім того, "Манчестер Юнайтед" наздогнав "Ліверпуль" за загальною кількістю виграних титулів — 18.

МЮ всього лише вдруге в історії оформив собі чемпіонське звання на домашній арені. Раніше це відбулося в 1999 році.

Для Фергюсона і Венгера це протистоянням один з одним стало вже ювілейним, 40-м. До матчів Ліги чемпіонів мінімальну перевагу за особистими зустрічами мав французький фахівець, але після півфінальних баталій більше перемог стали у шотландця (15).


ronaldo7-17.narod.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Манчестер Юнайтед став чемпіоном Англії (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути