Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2024 13:02

Втекли з України: ФБУ довічно дискваліфікувала тренера національної збірної та гравця "Запоріжжя"

 

Федерація баскетболу України довічно дискваліфікувала тренера національної збірної та "Черкаських Мавп" минулого сезону Артема Сліпенчука. Таке рішення ухвалив виконком Федерації.

Аналогічну санкцію застосовано щодо гравця молодіжної збірної України та "Запоріжжя" Артема Покоєнка, повідомляє пресслужба ФБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий український баскетбольний клуб закрили через борги

Там нагадали, що Сліпенчук та Покоєнко не повернулись до України після навчально-тренувальних зборів цього літа у визначені відповідними наказами ФБУ терміни.

"Враховуючи відсутність будь-якого підтвердження повернення в Україну та неприпустимість подібних дій з боку членів офіційних делегацій збірних команд України, виконком Федерації баскетболу України розглянув питання щодо виключення тренера Артема Сліпенчука зі складу Національної збірної команди України з баскетболу та довічно відсторонив спеціаліста від будь-якого заняття баскетболом в Україні. Також виконком ФБУ довічно дискваліфікував гравця Артема Покоєнка. Рішення прийнято одноголосно", - йдеться у повідомленні.

Відповідне клопотання ФБУ також скерувала до Міністерства молоді та спорту України.

Чоловіча збірна України U-20 перемогла Нідерланди у півфіналі чемпіонату Європи з баскетболу. Команда на чолі з головним тренером Валерієм Плехановим виграла з рахунком 70:58, вийшла у фінал першості в Пітешті і гарантувала собі місце у Дивізіоні А.

Перед цим Україна пройшла до плейоф молодіжного Євробаскету.

Зараз ви читаєте новину «Втекли з України: ФБУ довічно дискваліфікувала тренера національної збірної та гравця "Запоріжжя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути