вівторок, 22 квітня 2008 20:23

Вакуленко вирішила змінити українське громадянство на іспанське

Українська тенісистка Юлія Вакуленко, яку неодноразово намагалися запросити до складу нашої збірної і дати можливість виступити під "синьо-жовтим" прапором в матчах Кубка Федерації, вирішила змінити громадянство.

Про це вона повідомила в листі, який отримала Федерація тенісу України:

- Я хочу Вам повідомити, що після довгих роздумів я прийняла рішення взяти іспанське громадянство і грати під іспанським прапором. Оскільки  я вже близько 10 років  разом з сім"єю живу в Іспанії, і моя сім"я. Для мене це було дуже важке рішення, але сподіваюся, Ви зможете зрозуміти і поважати його.

Віце-президент ФТУ Юрій Сапронов, який відповідає за нашу жіночу збірну, так прокоментував рішення Вакуленко:

- Зміну Юлією громадянства тепер можна сприймати, як факт, що стався. Я дійсно жалкую про це. Вважаю, що ми зробили все можливо, щоб Юлія залишилася українкою. Але вона прийняла своє рішення. Ми його поважатимемо, і побажаємо Юлії Вакуленко досягти того результату, якого вона гідна в своїй непростій тенісній кар"єрі і далеко не легкому житті. Впевнений, не провина нового керівництва ФТУ, що ми не змогли утримати тенісистку. Причини її рішення лежать в площині далеко не тільки тенісної. Не заглиблюватимуся в їх суть, але, на жаль, Україна не стала їй справжньою Батьківщиною. Не знайшлося людей в нашій країні, хто б своєчасно підставив їй плече, підтримав у важкий момент, коли цього вимагала ситуація. Ми обов"язково зробимо висновки для себе з цієї неоднозначної історії.

Федерація тенісу України
Зараз ви читаєте новину «Вакуленко вирішила змінити українське громадянство на іспанське». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути