середа, 27 січня 2021 11:09

Усик вперше об'єднав чемпіонські титули

 

27 січня 2018 року в Ризі, Латвія, український боксер Олександр Усик переміг за рішенням більшості суддів латвійця Майріса Брієдіса і став першим фіналістом Всесвітньої боксерської суперсерії в першій важкій вазі сезону 2017/2018 років. Суперники підійшли до бою в статусі чемпіонів світу. Усик володів титулом WBO, Брієдіс - WBC. Після поєдинку обидва пояси дісталися кримчанину. Для нього це був перший у кар'єрі об'єднавчий бій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик здобув важку перемогу над Чісорою

Зустріч між двома непереможними до бою суперниками вийшла конкурентною, видовищною і багатою на дії. Усик і Брієдіс працювали у високому темпі всі 12 раундів, почергово володіючи перевагою. Початок бою був за господарем рингу. З 4-го раунду Усик підвищив темп та активність дій і перехопив ініціативу. 6-й записав собі Брієдіс, а в другій половині бою кращим був Усик. У підсумку двоє суддів віддали перемогу українському боксерові - 115:113, третій поставив нічию - 114:114.

Українець переміг завдяки більшій активності. Він викинув на 269 ударів більше, ніж суперник - 848 проти 579. Також більше з них дійшли до цілі - 212 проти 195.

Олександр Усик до бою вважався фаворитом, але доля зустрічі висіла на волоску. Кримчанин був близький до поразки.

"Це було близьке рішення суддів, - прокоментував згодом промоутер Усика Олександр Красюк. - Насправді, воно навіть ближче, ніж хтось міг уявити. Якби один із суддів не віддав Усику останній раунд, який, на мою думку, він виграв, а двоє інших суддів віддали 12-й раунд Брієдісу... Якби той суддя не віддав Усику останній раунд, то була б нічия за більшістю рішень. Так як нічия, то йдуть до записок четвертого арбітра - в нього теж нічия. А коли вже у четвертого судді нічия, тоді переможцем стає той, хто переміг у 12-му раунді. А переміг Бріедіс - 2:1".

Це було близьке рішення суддів

Після поєдинку Олександр Усик відмовився від послуг тренера Сергія Ватаманюка. До фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії проти Мурата Гассієва Олександра готував уже Анатолій Ломаченко.

Олександр Усик і Майріс Брієдіс після поєдинку між собою провели по 4 переможних бої. Український боксер став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі, вигравши суперсерію і трофей Мухаммеда Алі. Тепер претендує на чемпіонський титул у надважкій вазі. Латвієць продовжує виступати в першій важкій вазі, здобувши тут титули WBO і IBF.

Зараз ви читаєте новину «Усик вперше об'єднав чемпіонські титули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути