пʼятниця, 08 лютого 2008 15:20

Ющенко жорстко розкритикував підготовку до Євро-2012

Сьогодні відбулося засідання координаційної ради з підготовки України до проведення Чемпіонату Європи 2012 року, на якому був присутній також Президент Віктор Ющенко.

Глава держави критично оцінив темпи підготовки країни до майбутнього футбольного форуму, погрожуючи звільнити відповідальних осіб у разі невиконання ними рішень координаційної ради.

Ющенко також розкритикував центральні і місцеві органи влади за те, що до сих пір не розроблені всі необхідні програми - зокрема, з 19 необхідних галузевих програм підготовлено тільки 9, з 26 регіональних - 10.

Також Президент вимагає від уряду представити на затвердження координаційної ради загальнонаціональний план підготовки до Євро-2012: "Пропоную, перше питання сьогодні, поставити затвердження плану заходів з підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи. Якщо хтось не готовий, будь ласка, або відставка або адміністративне стягнення"

Окремо Ющенко зупинився на проблемі україно-польського кордону, повідомивши, що через його необлаштованість Україна втрачає свою привабливість як транзитна держава. Президент підкреслив, що до 2012 року західний кордон України повинен зустріти туристів, які приїжджають на чемпіонат Європи, на новому рівні інфраструктури.

Окрім цього, глава держави послався на відсутність взаємодії влади і ЗМІ в висвітленні цієї проблеми: "Через ЗМІ ми можемо мобілізувати суспільство, але поки я цього не бачу".
 
Ющенко зазначив, що вже досягнута домовленість з інвестором будівництва ТРК "Троїцький" про те, що об"єкт буде знесено. Зробити це, на його думку, треба щонайшвидше.

Голова Національного агентства з підготовки до Євро-2012 Євген Червоненко виступив з заявою, що він наполягає на необхідності контролю агентства за використанням виділених на підготовку до чемпіонату бюджетних коштів.

"Ми пропонуємо, щоб агентство ставило візування, коли гроші йдуть від казначейства до розпорядника коштів", - заявив Червоненко.

Він додав, що мета цього заходу - контроль за тим, щоб за рахунок виділених до підготовки проведення Євро-2012 бюджетних коштів не вирішувалися інші галузеві і регіональні проблеми.

За матеріалами: "Українські новини"
Зараз ви читаєте новину «Ющенко жорстко розкритикував підготовку до Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути