понеділок, 17 січня 2011 15:58

Україна зайняла 30-те місце в рейтингу Fair play

Україна зайняла 30-те місце в рейтингу Fair play

В опублікованому сьогодні поточному рейтингу Fair play Respect, заснованому на матчах на рівні клубів і збірних, Україна посідає лише 30-е місце, маючи в активі 7,849 балів. Першу ж трійку рейтингу складають Норвегія (8,34 бали), Англія (8,22) і Швеція (8,172)

Додамо, що опублікований рейтинг носить проміжний характер. У його залік йдуть зустрічі, які проводилися або будуть зіграні в турнірах УЄФА з 1 травня 2010 по 30 квітня 2011 року.

Оцінки Fair play виставляються делегатами УЄФА і базуються на таких критеріях, як позитивне ставлення до гри, повагу до суперника і суддів, поведінка вболівальників і представників команд, а також залежать від кількості жовтих і червоних карток.

Кожна з трьох національних асоціацій, яким дісталися додаткові місця в кваліфікації Ліги Європи, зможе делегувати до єврокубків клуб з вищого дивізіону, який переміг у внутрішньому рейтингу "фейр-плей".

Якщо переможець вже домігся права на участь в єврокубках, бонусна путівка дістанеться клубу, який посів друге місце в рейтингу. У випадку, якщо і він забезпечив потрапляння в єврокубки, можливість спробувати себе в Лізі Європи отримає перша команда рейтингу, яка не заслужила цього за спортивними результатами.

"Щасливим квитком" може обзавестися навіть команда, яка вилетіла з елітного дивізіону національної першості, проте продемонструвала зразкову поведінку на полі і за його межами.

За матеріалами NEWSru, Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Україна зайняла 30-те місце в рейтингу Fair play». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути