середа, 06 вересня 2017 15:05

"Твердо встояти на землі не змогли" - що писали українські ЗМІ про поразку від Ісландії

"Твердо встояти на землі не змогли" - що писали українські ЗМІ про поразку від Ісландії
Збірна України не здобула в Ісландії результату і не показала гри. Фото: fotbolti

Збірна України програла на виїзді Ісландії в рамках кваліфікації на Кубок світу-2018. Поразка відкинула нашу команду з 2-го місця на 4-те, тим самим погіршивши шанси на вихід з групи.

Пропонуємо реакцію провідних спортивних ЗМІ на цю подію.

"У вас не було відчуття дежавю, що ви щось подібне вже бачили? У мене таке відчуття було. Помилка арбітра в гольовому моменті, дубль головної зірки команди господарів, рахунок 2:0. Так, майже такий сценарій всі ми спостерігали 2 вересня, коли збірна України впевнено обіграла Туреччину. Глузували з Мірчі Луческу, говорили, що ми й так заслужили перемогу. А зараз опинилися в тій самій ситуації. Арбітр помилився? Так. Але чи можемо ми стверджувати, що за підсумками 90-та хвилин заслуговували бодай на нічию? Навряд чи. Другий тайм - це повна безнадія, тому що ми очікували змістовнішої гри. В першу чергу, від наших лідерів - Ярмоленка та Коноплянки. І якщо Женя запам'ятався декількома рейдами лівим флангом, то Андрій у Рейк'явіку своєю грою сильно розчарував" (football24.ua).

Другий тайм - це повна безнадія, тому що ми очікували змістовнішої гри. І в першу чергу, від наших лідерів - Ярмоленка та Коноплянки

"Якщо в матчі з Туреччиною захисна лінія українців нагадувала неприступну фортецю, то в Рейк'явіку в обороні нашої команди часом творився справжній безлад. Господарі мали всі шанси претендувати на розгромну перемогу, і забий Бьорн Сігурдссон вже за рахунку 2:0, ця поразка цілком могла б претендувати на неприємний статус ганебної. Артем Бесєдін провів явно не найкращий свій матч. Справа навіть не в тому, що форвард "Динамо" не зміг відзначитися голом у ворота ісландців. У діях 21-річного форварда чітко відчувалась нестача ігрової практики, адже в київському клубі Артем основним не є. Втім, як і інший викликаний у збірну нападник Артем Кравець. Усе, що вдалося створити "жовто-синім" за 90 з гаком хвилин - це щільний дальній постріл Ракицького. Не густо. Форварди ж цього вечора були на рідкість пасивні в створенні моментів біля воріт Ісландії, а не забиваючи голи, виграти неможливо. Пропущені голи - вина всієї команди, ось тільки з характером у команди Шевченко в цій грі проблеми. Не знайшлося лідера, який би повів своїх партнерів відіграватися (а можливо, й не тільки). Ним мав стати хтось із пари Коноплянка - Ярмоленко, а в ідеалі - обидва німецькі легіонери. На жаль, склалося так, як склалося" (football.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді, довгий переліт, відсутність практики: про що говорив Шевченко після програшу Ісландії

"У таких матчах часто все йде до першої помилки. На жаль, але припустилися її саме українці, та ще й в особі чи не найстабільнішого гравця команди. Здавалося, помилки П'ятова в ключових матчах залишилися в минулому, але - ні. Андрій може скільки завгодно нарікати на те, що захисники дали прострілити з лівого флангу, а суддя вирішив, що нападу на воротаря не було. Але якщо бути чесними - в самому епізоді навіть по воротарській техніці він зіграв не ідеально. Фолу, скоріше, не було, чим був, якщо не згодні - уявіть, що в синьому була збірна України та оцініть епізод. Та й у моменті з другим голом здалося, що голкіпер міг зіграти краще - все ж удар Сігурдссона не був занадто сильним і не летів точно в кут. Але вийшло як вийшло - після перемоги 2:0 ми поступилися 0:2, роздавши все кармічні борги і забувши про милості суддівства, які продемонстрували іспанські судді в суботу. Тепер збірна України як Ланністери - завжди платить за боргами" (ua.tribuna.com).

"Україна готувалась до важкої гри та суперника із сильними якостями, проте все одно не зуміла правильно підготуватись. Справа якраз не у факті поразки, а в тому, що Україна не знала, як треба перемогти. Максимально успішним результатом для гостей у цьому матчі була б нічия 0:0. Не тому що Україна грала на цей результат та намагалась його зберегти. Навпаки, – і це якраз не так вже й добре – Україна намагалась перемогти. Проте вона не знала як. Шевченко не сам програв цей матч, але його вказівок не вистачило для того, щоб справитись з Ісландією. Показовим прикладом була перерва. Після повернення до гри лише одна команда почала діяти краще. Не Україна" (sportarena.com).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан збірної Ісландії розповів про перемогу над Україною і своє патріотичне татуювання

"Ми поступилися. З огляду на результат матчу Туреччина - Хорватія, опустилися на четверту сходинку турнірної таблиці. Тепер не все залежить від наших футболістів. Ісландія, в буквальному сенсі цього слова, видавила з команди Андрія Шевченка 3 очки. Тієї легкості, яка тішила серця українців в грі з Туреччиною, не бачили. Особливо в другому таймі. Після неоднозначного першого гола лідери загубилися, а ті, хто намагався битися, апріорі не змогли видати ККД. Показав чи щось особливе суперник? Можливо. Але ж нам потрібно будувати свій будинок" (zbirna.com).

"Українці неприємно здивували тим, що після першого пропущеного гола відверто опустили руки. Складно сказати, що надломило підопічних Шевченка - чи то спірне суддівське рішення зарахувати м'яч після порушення на Андрієві П'ятові, то чи сам факт того, що гол стався вже на першій хвилині другої половини гри. Не знайшлося в команді і лідера, який завів би партнерів. Коноплянка і Ярмоленко, від яких завжди чекають чудес, скиснули разом з усією командою, а єдиним гравцем, хоч щось намагався зламати в грі, виявився Ракицький. Однак і його зусиль не вистачило, щоб повернути українців у гру. Варто говорити і про те, що наші хлопці не впоралися з тією ейфорією, яка була після перемоги над Туреччиною. Твердо встояти на землі українці не змогли, за що і поплатилися в Рейк'явіку" (obozrevatel.com).

Доля збірної України в нинішньому відбірковому циклі не залежить тепер тільки від неї. Турнірне становище в групі I таке: 1. Хорватія - 16 очок (8 матчів) 2. Ісландія - 16 (8); 3. Туреччина - 14 (8); 4. Україна - 14 (8); 5. Фінляндія - 7 (8); 6. Косово - 1 (8).

Наступний матч збірна України проведе на виїзді проти збірної Косово 6 жовтня, а завершить груповий турнір 9 жовтня поєдинком в Києві проти збірної Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «"Твердо встояти на землі не змогли" - що писали українські ЗМІ про поразку від Ісландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути