середа, 26 березня 2008 16:55

Світовий рекордсмен з плавання вирішив записатися в жандарми

Француз Ален Бернар, який побив три світові рекорди і завоював дві золоті медалі на чемпіонаті Європи з водних видів спорту, подав заяву на вступ до лав жандармерії.

За даними головної дирекції національної жандармерії (DGGN) Франції, 24-річний плавець планує стати добровільним помічником жандарма як спортсмен високого рівня. Для цього йому ще треба пройти необхідні адміністративні формальності і медичне обстеження.

У французьких збройних силах, до складу яких входить DGGN, для спортсменів високого рівня передбачено 90 місць, де вони можуть продовжити спортивну кар"єру на кращих умовах. При цьому 18 місць виділено для жандармерії.

Подібну можливість спортсменам надає і французька митна служба, яка віддає перевагу лижникам.

На чемпіонаті Європи з водних видів спорту, що пройшов минулого тижня в голландському Ейндховені, Ален Бернар завоював золото на дистанціях 50 і 100 метрів вільним стилем, ставши в цих змаганнях світовим рекордсменом.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Світовий рекордсмен з плавання вирішив записатися в жандарми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути