Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2015 19:06

"Ситуація у "Севільї" схожа на ту, в якій перебувало київське "Динамо" після 1986 року" - Сопко

"Ситуація у "Севільї" схожа на ту, в якій перебувало київське "Динамо" після 1986 року" - Сопко
Олександр Сопко. Фото: sport.ua

Іспанська "Севілья" опустилася на останню сходинку в турнірній таблиці національної першості. У підопічних Унаї Емері – дві нічиї й три поразки.

Причини провального старту чинного володаря Ліги Європи нам пояснив Олександр Сопко – колишній захисник донецького "Шахтаря", нині – експерт на телеканалах "Футбол 1/2"

"Якщо подивитися на результати вчорашнього туру, то й "Реал" чомусь не грає, і "Барселона" не грає. Можна з цим сперечатися, але мені здається, що саме чемпіонат Іспанії продовжує зростати, а не розрекламована англійська першість. "Севілья" після двох поспіль успішних сезонів утратила мотиваційну частину. Гравці вирішили, що все прийде й так і не треба особливо напружуватися. Прімера – не та ліга, де дадуть спочивати на лаврах. Тут можуть облити холодним душем навіть грандів із Мадрида й Барселони. Варто на дещицю здати, як твоє місце посідає інший клуб. І спробуй його звідти посунути. Саме це й сталося з андалузцями".

Втрата Бакки й Відаля не позначилася на грі?

"Бакка гарний бомбардир, гравець, який вміє завершувати атаки. Але аж ніяк не гравець, який утворює систему гри. Відаль – непоганий правий захисник, але не може команда перестати грати через його втрату. Потроху здали всі лідери колективу, й поламалася конструкція. Особливо в мотиваційній частині. Біда в тому, що на перший погляд цього не побачиш. Зрівняли рахунок у матчі з "Барселоною" на суперкубок й здалося, що команда ось вона, нікуди не ділася. А насправді стрижнева мотиваційна вісь утрачена. Таке було колись із київським "Динамо". У 1986 виграли Кубок кубків, а наступного сезону все програли. Є ще надія, що з часом "Севілья" оживе. Вони й минулий чемпіонат почали не надто вдало.

Ситуація нагадує минулорічні страждання "Боруссії" Юргена Клоппа.

"Я теж про це думав. Минулого року дортмундці почали з поразок. Причому програвали на останніх секундах, десь трохи недопрацьовували. Їм навіть загрожував виліт із бундесліги. Клопп боровся немов лев. У підсумку – лише Ліга Європи. Але гляньте на цьогорічний старт. Невже тренер Тухель за місяць так перебудував колектив? Звісно, ні. Хлопці у хорошому розумінні протверезіли. Глянули збоку, на що вони награли в минулому сезоні. У команди з'явилася мотивація. Щось схоже коїться із менхенгладбаською "Боруссією" вже в цьому сезоні. Але Клопп боровся, а Фавр здався. Хтозна, може те саме й чекає Емері. Не дай Бог, почнеться тиск вболівальників – тренер може подати у відставку. І ніхто не згадає, що він двічі поспіль тріумфував у Лізі Європи"

Чому не виходить в старті Євген Коноплянка?

"Через своє беззаперечне лідерство Женя у "Дніпрі" став дуже індивідуальним гравцем. Емері чекає, коли він знову стане командним. Бо футбол "Севільї" – такий. Інакше не можна. Треба працювати на атаку й на оборону. І працювати не час від часу, а роками. "Севільї" і Коноплянці, зокрема, треба дві-три перемоги. Тобто зачепитися за результат. Особисто Жені треба "засяяти" в кількох вирішальних матчах. Тоді з'явиться впевненість у власних силах".

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація у "Севільї" схожа на ту, в якій перебувало київське "Динамо" після 1986 року" - Сопко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути