Ексклюзиви
неділя, 14 квітня 2019 07:55

Сергій Дерев'янченко став обов'язковим претендентом на чемпіонський титул

 

Сергій Дерев'янченко в Міннеаполісі, США, виграв у німця еквадорського походження Джека Кулкая відбірковий поєдинок за право зустрітися з володарем титулу IBF у середній вазі. У дуже жорсткому протистоянні всі судді віддали перемогу українцеві – 116:112 двічі і 115:113.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Дерев'янченко програв бій за титул чемпіона світу: як це було

Початок зустрічі був за Кулкаєм. Перші три раунди Дерев'янченко входив у бій, пристосовувався до суперника, виглядав важким на ногах і затиснутим. Все змінилося у четвертому раунді. Українець підвищив темп та інтенсивність своїх дій. Багато пробивав по корпусу і з цього раунду просто перепрацьовував свого суперника, завдаючи майже удвічі більше ударів. Також він чудово діяв у захисті, особливо успішно працював корпусом, ухиляючись від ударів. З кожним раундом перевага Сергія збільшувалась і здавалося все спокійно йде до його перемоги.

У четвертому раунді Дерев'янченко змінив хід бою

Але Кулкай не здався, приберігши сили на чемпіонські раунди. В кінці десятого раунду ситуація загострилась і Дерев'янченко ледь не опинився в нокдауні – від падіння його врятували канати. Одинадцятий раунд пройшов у жорсткому обміні ударами, в якому краще виглядав Кулкай. Він неодноразово потужно влучав у Дерев'янченка і якби не його міцне підборіддя, бій міг завершитися достроково. Варто віддати належне українцеві – навіть пропускаючи, він не включив режим виживання, а сам намагався відповідати ударом на удар. У фінальному, дванадцятому раунді, Сергій зібрався і довів бій до своєї перемоги.

Сергій Дерев'янченко став офіційним претендентом на титул IBF і невдовзі може отримати другий шанс стати чемпіоном світу. Торік у жовтні він поступився у бою за титул IBF американцеві Даніелю Джейкобсу розділеним рішенням суддів. 4 травня Джейкобс зустрінеться з мексиканцем Саулем Альваресом в об'єднавчому поєдинку – на кону стоятимуть три чемпіонські титули. Саме з переможцем цього мегафайту може зустрітися Дерев'янченко. Хоча, очевидно, чемпіонський бій Сергія відбудеться не зразу і, можливо, його доведеться почекати, провівши один-два проміжних поєдинки.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Дерев'янченко став обов'язковим претендентом на чемпіонський титул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути