неділя, 25 травня 2008 11:50

Саладіно наближається до світового рекорду

Саладіно наближається до світового рекорду

Вчора у голландському Хенгело міжнародний етап Гран-прі відкрив літній легкоатлетичний сезон в Європі. Ірвінг Саладіно з Панами у секторі для стрибків у довжину показав фантастичний результат - 8,73 метри. Під час стрибка вітер був у спину (+1,2 м/с), проте не перевищував допустимі норми. А от срібний призер змагань, південноафриканець Готфрід Мокоена стрибнув на 8,35 метрів при вітрі +2,3. Третім став Мігел Пейт зі США - 8,04. Саладіно, таким чином, встановив новий рекорд континенту. Світовий рекорд (8,95 метрів), встановлений у 1991 році, належить Майку Пауеллу зі США.

Україну у Голландії представляли три спортсмена, проте ніхто з них нагороди отримати не зміг. Найближче до п"єдесталу була Віта Стьопіна. З результатом 1,90 метри вона стала четвертою у стрибках у висоту. Олена Голоша - шоста (1,83). Найвище за всіх стрибнули канадка Ніколь Форрестер та представниця Казахстану Маріна Аітова.

Артем Рубанко у метанні молота був восьмим (72,18 метри).

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Саладіно наближається до світового рекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути