вівторок, 21 листопада 2017 17:24

"Шахтар" сьогодні вийде до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: 21:45, гра проти "Наполі"

"Шахтар" сьогодні вийде до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: 21:45, гра проти "Наполі"

Англійський "Манчестер Сіті" не просто апріорі був визнаним фаворитом у групі Ліги чемпіонів, де грає "Шахтар". Підопічні Хосепа Гвардіоли зараз найсильніша команда світу. Це не означає, що "синій Манчестер" виграє навіть АПЛ, не те, що Лігу чемпіонів: хоча важко уявити, хто і що перешкодить "МС" тріумфувати в Англії. Але тягатися з ними на момент нереально. Не тільки "Шахтареві".

А з "Наполі" виглядає так, що цілком. І харківський матч це підтвердив. І розклади перед сьогоднішнім такі, що ризикнемо спрогнозувати вдалий підсумок поєдинку для "Шахтаря".

Чому?

1. Компліменти на адресу "Наполі" дещо перебільшені. Команда дійсно грає у симпатичний футбол. Але він більше вражає у серії "А". На європейському рівні супротив більший, і команда Саррі поки його подолати не може.

2. Нині "Наполі" не такий потужний, як на початку сезону.

3. Коротка лава запасних. Відсутність 2 найсильніших захисників. Кулібалі, який цементує центр, і Гулям – найефективніший, коли долучається до атак, який розквіт за Саррі, як Бернард – за Фонсеки.

4. "Наполі" навіть у найкращій формі після 60-ї хвилини відверто "підсідав". Освіжити гру Саррі ніким. У харківському матчі ситуація була зворотньою, тому що лідери центру поля Аллан та Жоржиньйо залишилися на лаві запасних, а провідний форвард вийшов тільки на заміну.

5. "Наполі" апріорі робить ставку на чемпіонат Італії, розуміючи, що до ЛЧ не дотягтися. А зараз, коли шанси на вихід з групи мінімальні – і поготів. Проти "Мілана" у суботу грав найсильніший склад. Сьогодні оптимального поєднання в центрі півзахисту ми не побачимо.

"Наполі" навіть у найкращій формі після 60-ї хвилини відверто "підсідав". Освіжити гру Саррі ніким

Що може зіграти проти "Шахтаря"?

1. Невідома нинішня форма команди. Невдачі в УПЛ не рахуються. Але гра проти "Манчестер Сіті" переоцінена: нічого страшного в тому, що "Шахтар" програв. Гірше, що 0:2 було розтлумачене ледь не як подвиг. Нинішній "Феєноорд" - просто не індикатор. І тільки сьогодні стане ясно: успіхи "Шахтаря" у ЛЧ цілковито заслужені чи стали можливими завдяки сприятливому збігу обставин – наприклад, календареві матчів.

2. Бутко у поганому тонусі проти чи не оптимального Інсіньє.

3. Центр оборони – він завжди був проблемним.

4. Чи не минув пік форми П'ятова? Помилка у грі зі Словаччиною, проблеми зі спиною, 2 пропущені від "Олександрії", хай там і не підкопаєшся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми приїхали показати свою гру, а не ховатися від неї"

Найцікавіший матч осінньої частини сезону в Лізі чемпіонів з погляду українського уболівальника, незалежно від того – він підтримує "Шахтар" чи ні.

Наша текстова трансляція з "Сан Паоло" стартує о 20:00. Телевізійна – о 21:45 на каналі "Україна". "Шахтар" випереджає "Наполі" на 6 очок. Донецький клуб влаштує нічия або надрезультативна поразка з різницею у один м'яч. І навіть поразка - 1:2, швидше, на користь "Шахтаря".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" сьогодні вийде до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів: 21:45, гра проти "Наполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути