Ексклюзиви
вівторок, 21 листопада 2017 12:15

Ріелтор, який не визнає авторитетів: що треба знати про арбітра матчу в Неаполі

Ріелтор, який не визнає авторитетів: що треба знати про арбітра матчу в Неаполі
Дамір Скоміна судить міжнародні матчі з 2003 року. Фото: uefa.com

Матч групового раунду Ліги чемпіонів між "Наполі" і "Шахтарем" обслуговуватиме словенський суддя Дамір Скоміна - арбітр ФІФА, дебютував на міжнародній арені в 2003 році. А в 2017 році був призначений на фінал Ліги Європи між "Аяксом" та "Манчестер Юнайтед" (перемога "МЮ", 2:0 - Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аякс" та "Манчестер Юнайтед" дізналися арбітра фіналу Ліги Європи

"На останньому Євро Скоміна судив два матчі плей-оф, які завершилися сенсаційно - Ісландія обіграла Англію, 2:1, а Вельс - Бельгію, 3:1, - каже оглядач журналу "Футбол" Сергій Бабарика. - Це підтверджує те, що для цього арбітра не існує авторитетів, він судить об'єктивно, не намагаючись нікому допомогти. Ніколи не був помічений ні в яких скандалах. А той факт, що "Шахтар" в сезоні 2012/2013 за Скоміни обіграв у Лізі чемпіонів "Челсі", 2:1, також говорить сам за себе. Цей суддя не з розряду іспанських арбітрів, які люблять бути в центрі уваги, роздаючи картки направо й наліво. Йому має вистачити досвіду і холоднокровності, щоб утримати ситуацію під контролем. Тим більше, що в майбутньому матчі ставки є високими для обох клубів".

"Цивільна" спеціальність Даміра Скоміни - агент з нерухомості, туроператор. Крім словенської також володіє англійською та італійською мовами. З українських клубів крім "Шахтаря" встиг попрацювати на поєдинках "Динамо", "Дніпра" й "Металіста".

Матч "Наполі" - "Шахтар" відбудеться 21 листопада в Неаполі, на стадіоні "Сан-Паоло". Початок о 21:45, текстовий онлайн - Gazeta.ua, телетрансляція - канал "Україна".

Перед передостаннім туром "Шахтар" посідає друге місце в групі F, маючи 9 очок. "Наполі", яке йде третім, має 3 пункти. Для дострокового виходу в плей-офф "Шахтарю" в Італії досить не програти.

Лідером групи є англійський "Манчестер Сіті", в якого 12 очок.

Зараз ви читаєте новину «Ріелтор, який не визнає авторитетів: що треба знати про арбітра матчу в Неаполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути