вівторок, 17 жовтня 2017 15:01

"У нинішньому стані "Фейеноорд" навряд чи здатний створити проблеми"

"У нинішньому стані "Фейеноорд" навряд чи здатний створити проблеми"
Андрій Шахов: "За складом "Фейеноорд"- найсильніший у Голландії". Фото: dynamo.kiev.ua

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє черговий поєдинок групового раунду нинішньої Ліги чемпіонів. У нідерландському Роттердамі підопічні Пауло Фонсеки вийдуть на поле стадіону "Де Кейп" проти місцевого "Феєноорда". Після перших двох турів команда займає останнє місце в групі F, програвши по черзі "Манчестер Сіті" (0:4) і "Наполі" (1:3).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще жодного разу не думав про матч з "Динамо": як "Шахтар" тренувався в Роттердамі

"Сьогоднішній" Фейєноорд "- досить слабка команда. До того ж, знаходиться не в найкращому стані через велику кількість травмованих, перш за все - в лінії захисту. Але за складом - найсильніша в Голландії, - аналізує суперника донеччан заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов. - У "Фейєноорда" торішнього був свій козир - нападник збірної Данії Ніколай Йоргенсен, який в суботу провів перший матч після травми, вийшовши на заміну в грі проти "Зволле" (0:0). За своїм потенціалом це беззаперечний лідер, в минулому чемпіонаті був найкращим бомбардиром, а також другим за кількістю гольових передач.

Також у команди дуже гарні флангові гравці. Зліва зазвичай активний Ріджесіано Хапс, праворуч - Стів Бергейс, один з найкращих бомбардирів чемпіонату Нідерландів. Ну і якщо Йоргенсен за ці дні зміг додати в кондиціях, то за рахунок сили, вміння грати на другому поверсі може створити загрозу "Шахтарю".

Практично всі нідерландські клуби грають за схемою 1-4-3-3, "Фейєноорд" не виняток. Хіба що може випустити другого центрфорварда, якщо гра складається невдало і треба забивати. Для "Шахтаря" ця схема не повинна бути проблемою, оскільки той же Фонсека працював у Португалії, де більшість команд грають так само.

Джованні ван Бронкхорст - ще досить молодий тренер. Був відмінним футболістом, віце-чемпіон світу в складі збірної Голландії. Але як тренер почав не дуже добре: у "Фейєноорда" був жахливий відрізок, після чого керівництво клубу вирішило йому довіряти, але при цьому поставило в якості тренера-консультанта Діка Адвоката. Той майстерно зробив свою роботу, завдяки його порадам команда спочатку виграла Кубок Голландії, а в минулому сезоні стала чемпіоном вперше за 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фейєнорд" зараз у поганій формі": "Шахтар" прилетів у Роттердам

Думаю, сьогодні "Шахтар" виграє. "Фейєноорд" зараз зовсім не в формі і навряд чи здатний в нинішньому своєму стані щось протиставити комусь із цієї групи".

Матч "Фейєноорд" - "Шахтар" розпочнеться сьогодні о 21:45. Текстовий онлайн проведе сайт Gazeta.ua, телетрансляція - канал "Україна".

Після двох стартових турів донеччани займають в таблиці друге місце, випереджаючи за додатковими показниками італійський "Наполі". Лідер групи F - англійський "Манчестер Сіті".

Зараз ви читаєте новину «"У нинішньому стані "Фейеноорд" навряд чи здатний створити проблеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути