Ексклюзиви
субота, 20 вересня 2008 12:19

"Все робиться для того, щоб я подав у відставку" - Луческу

Відкрите тренування "Шахтаря", окрім спілкування журналістів з гравцями, закінчилося емоційним виступом головного тренера "гірників" Мірчі Луческу. Румунський спеціаліст прокоментував ситуацію навколо проведення матчу з "Арсеналом" на стадіоні імені Баннікова.

- Я взагалі не знаю такий стадіон. Мало не від учора він почав так іменуватися. Це навчально-тренувальний комплекс імені Баннікова. Я повторюю ті речі, які говорю вже протягом чотирьох років.

У сильному чемпіонаті всі повинні слідувати єдиній букві закону, у всіх повинні бути однакові шанси. Якщо це не так, то це не чемпіонат. Кожного разу виникають моменти, спрямовані проти "Шахтаря". Це стосується і організації, і суддівства, і дискваліфікації гравців, і багатьох інших питань.

Таке враження, що все це для того, щоб я подав у відставку.

Таке ставлення, напевно, треба так розглядати. У одній з газет я прочитав, що мені вже порадили це зробити. Це було після повернення з Казахстану збірної України. Журналісти не так інтерпретували мої слова. Єдине, що я сказав: після такої важкої гри, можливо, логічно було б не летіти додому вночі, а відновитися. Природно, після таких важких матчів і перельотів дуже складно відновлюватися. Тому я просто попросив, щоб були уважніші до моїх гравців, думаючи про їх професію і здоров"я.

Зараз хочу повернутися до зустрічі з "Арсеналом". У "Харкова" стадіон також не відповідав вимогам Регламенту Прем"єр-ліги. Але їх зобов"язали грати в Сумах. Аналогічно було і з донецьким "Металургом". Донечани орендували стадіон "Шахтар". Але перед нашою зустріччю знову закони були порушені: нас зобов"язали грати на стадіоні, що не відповідає регламентним нормам.

Все-таки "Шахтар" - це команда з іменем. Багато хто з вас опублікував, що ми перші в таблиці коефіцієнтів УЄФА по очках, набраних в Лізі чемпіонів цього сезону. А нас, на жаль, трактують як команду любителів. До нас повинна бути елементарна пошана.

Почалося все з календаря, який змусив чемпіона країни грати дві гри на виїзді у Львові. Незрозумілі видалення і дискваліфікація Фернандіньо і Жадсона. Природно, це і вплинуло на результати команди в чемпіонаті України. Видно, напевно, різницю гри "Шахтаря" в чемпіонаті і Лізі чемпіонів.

Як тренерові, напевно, мені треба було б схвалити всі рішення футбольних інстанцій України, але відповідальність за результати команди несу я, і не хто інший. Напевно, у мене в якійсь мірі є образа і на працівників нашого клубу. У ситуації, що склалася, вони не повинні були схвалювати подібні рішення. На жаль, коли від нас пішов Прокопенко, більше футбольних людей в клубі не залишилися. Нікому сказати в спірних моментах своє вагоме слово.

Це ненормально, що ми потрапляємо в такі ситуації. Не думаю, що в чемпіонаті Іспанії в подібному становищі може опинитися "Барселона" або "Реал". Для всіх існують однакові закони. Це я повторюю всі чотири роки, які працюю в Донецьку.

Напевно, мене колись звільнять з посади або я сам подам у відставку. Але це не стільки через те, що погано роблю свою роботу, скільки через те, що твориться в українському футболі. Це я і хотів сказати...

sport.oboz
Зараз ви читаєте новину «"Все робиться для того, щоб я подав у відставку" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути