вівторок, 26 січня 2021 13:31

План перемоги над збірною Іспанії народився о 5-й ранку — помічник Шевченка

План перемоги над збірною Іспанії народився о 5-й ранку — помічник Шевченка
Андреа Малдера та Андрій Шевченко. Фото: УАФ

Тренерський штаб збірної України ретельно готувався до домашнього матчу Ліги націй проти Іспанії.

Українці змогли нівелювати сильні сторони іменитого суперника та здобути сенсаційну перемогу 1:0.

"Стратегія на 2-й матч з Іспанією була особлива. У нас були 2 дні між матчами. Не могли грати Руслан Малиновський, Олександр Зінченко, Сергій Кривцов, Тарас Степаненко і багато інших. Був сильний суперник, і ми хвилювалися. На передматчевому тренуванні ми не були впевнені на 100 відсотків у плані на гру. Було щось, що нам не подобалося. Ми переживали не за гравців, а через план.

Якщо чесно, то я не міг спати, о 3-й ночі прокинувся, подивився весь матч Іспанія – Португалія. На вечері Андрій Шевченко сказав, які в нього були переживання. Він мав рацію. О 5:00 я відправив Шеві смс: "Перед сніданком є ​​пропозиція зустрітися поговорити. Є цікава ідея". Думав він спить, але вже за хвилину він перетелефонував мені. І ми годину спілкувалися, обмінялися думками. І потім на сніданку в день матчу ми показали гравцям, як хочемо діяти у фазі оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лунін в "Реалі" потрапив у безвихідне становище

Потім пішли на поле і спробували ризикнути. Я зробив свою роботу: подумав, проаналізував, вибирав варіанти. Шева зважився, у нього була ця сміливість, і він був сильний в тому, що передав нашу ідею гравцям. Він передав їм впевненість. Це була командна конструктивна робота.

Після матчу в роздягальні ми майже плакали від радості через те, що пережили в цю ніч, день і під час матчу. Це було щось особливе. Уночі народилася ця ідея, і після гри ми були щасливі. Треба відзначити старання гравців. Вони вірили в наш план і за короткий відрізок часу вивчили ідею. Ми запропонували, а вони пішли за нами", – сказав асистент головного тренера збірної Андреа Малдера в ефірі YouTube-каналу "Бомбардир".

Збірна України вилетіла із групи А Ліги Націй. Хоч українці набрали 6 очок, але зайняли останнє місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «План перемоги над збірною Іспанії народився о 5-й ранку — помічник Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути