неділя, 27 січня 2013 18:22

"Не знаю, як ми перемогли Францію в 2006-му, вона була сильнішою за нас" - Матерацці

"Не знаю, як ми перемогли Францію в 2006-му, вона була сильнішою за нас" - Матерацці
Зідан-Матерацці. Історичний удар. Фото: reuters.com

Екс-форвард збірної Італії і разом з Зінедіном Зіданом одна з головних дійових осіб фіналу Мундіалю-2006 Марко Матерацці вважає несправедливим чемпіонство своєї команди. А сам Зідан, на його думку, упустив шанс поставити крапку в історії протистояння двох гравців. Про це він сказав в інтерв'ю France Football.

На матчі Франції та Італії в 2007-му році в Мілані футболіст був присутній у футболці з написом "I love Paris".

"Провокація? Якщо хтось приїжджає 10 або 12 разів в Париж, це тому, що це місто йому подобається, немає? Цією футболкою я просто показав, що це одне з моїх улюблених міст. І потім, треба згадати те, що сталося в 2006-му. Я не вважаю справедливою ??двоматчеву дискваліфікацію після того фіналу, в той час як я нічого не зробив. Це єдиний випадок в історії усіх видів спорту, коли атлет отримує 2 матчі дискваліфікації за провокацію", - вважає Марко.

Нагадаємо, Зідан був дискваліфікований на три матчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матерацці включив Зідана в команду своєї мрії

"Чи вибачився Зінедін за удар? Мені так не здається. Але я не хочу надавати цьому значення. Щоб помирити нас, заворушилися навіть Кофі Аннан (генеральний секретар ООН) і Нельсон Мандела. Якщо таким людям це не вдалося, і зовсім не з моєї вини... Мені дзвонили з ООН. Вони хотіли зробити дещо, вирішивши організувати щось подібне кампанії. Мене попросили зробити фото, і я думаю, що те ж саме було запропоновано зробити і Зідану, але кожному окремо. Потім вони об'єднали б фотографії. Я був згоден, але за умови зробити фото разом із Зіданом. Тому що мені нічого приховувати. Подивитися йому в очі - це не проблема для мене", - упевнений Матерацці.

На парковці готелю в Мілані в 2010 році футболісти обмінялися рукостисканнями.

"Коли я тиснув йому руку, я знав, що це він. Тоді як він сказав, ніби подумав, що потиснув руку якомусь тіфозі. По-моєму, якби я був на його місці, я б ніколи не сказав, що потиснув руку вболівальнику. Він упустив випадок поставити крапку в цій історії, і тому я злий. Якби Зідан визнав, що він потиснув мені руку, знаючи, що це був я, усі б сказали: "Зідан великий, тому що він подав руку цьому лайну...". Але він упустив можливість", - вважає Марко.

Знаменитий фінал ЧС-2006 Матерацці переглядав два або три рази.

"Сьогодні я знову кажу собі: "Як ми змогли перемогти?". Франція була однозначно сильнішою за нас", - констатує італієць.

Зараз ви читаєте новину «"Не знаю, як ми перемогли Францію в 2006-му, вона була сильнішою за нас" - Матерацці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути