Ексклюзиви
пʼятниця, 06 лютого 2009 08:49

Марко Матерацці "розвів" на гроші 3 найвідоміші англійські видання

Автор: Reuters
  Марко Матерацці
Марко Матерацці
Захисник міланського "Інтера" та збірної Італії Марко Матерацці отримав від британського таблоїду The Sun грошову компенсацію, сума якої не розголошується. Футболіст звинуватив видання в тому що, освітлюючи його конфлікт із колишнім капітаном національної команди Франції Зінедіном Зіданом, що виник під час фіналу чемпіонату світу 2006 року, воно приписало спортсменові ті слова, яких він не говорив, повідомляє AFP.

Нагадаємо, що за десять хвилин до кінця фінального матчу Зідан і Матерацці обмінялися репліками, після чого француз ударив італійського захисника у груди і був видалений з поля, а збірна Італії виграла ЧС-2006 по пенальті. Після цього інциденту The Sun надав своїм читачам "переклад" відомої фрази: нібито Матерацці назвав Зідана "сином терористичної повії".

Матерацці подав позов ще в 2007 році, проте представники The Sun погодилися на позасудове врегулювання справи та виплатили футболістові шестизначну суму. Крім того, в травні 2008 року газета опублікувала вибачення перед італійським захисником. Також футболіст звинуватив у наклепі й інші британські видання - Daily Star і Daily Mail. Захисник виграв обидві справи, а газети також принесли йому свої вибачення та відшкодували збиток.

Конфлікт Матерацці та Зідана став причиною виникнення низки чуток про те, що насправді італієць сказав колишньому капітану збірної Франції. Через кілька місяців після завершення ЧС-2006 Матерацци зізнався, що образив сестру Зідана. Він приніс футболісту свої вибачення, заявивши, його вислів був просто емоційним поривом.


Кілька інтерпретацій того, що сказав Матерацці Зізу під час матчу:

1. Під час стандарту Матерацці Зізу:

Зідан: "Пан Матераццы, Ви робите мені боляче!".

А у відповідь почув: "Припиніть вигадувати, ви ж не жінка?"

Тут Зізу і зірвався.

2. Зідан: "Руками, малюк, руками".

Матерацці: "Тобі здалося".

Зедан: "Тільки так і можете мене зупинити. Нічого, виграємо по-пенальті, потім знайдеш своїм рукам цікавіше заняття".

Матерацці: "Помрій, за годину твоя мама у мене, у чемпіона світу, у ліжку буде!

3. "Пан Зідан, не були б Ви такі люб"язні вдарити мене головою у груди, щось у горлі застрягло" :)

4. У гру "Що ж сказав Зідану Матерацці" включився тижневик "Парі-Матч". Фахівець, що читає по губах, якого залучили французькі журналісти, вивчив єдиний відеозапис, де можна роздивитися учасників конфлікту (вона зроблена бразильським телеканалом Tv Globo). Розшифровка зіркової бесіди з використанням таких мелодійних, але непристойних виразів, як "Путтана ді туа сорелла", зроблена з посиланнями на кожну секунду матчу.


Офіційна версія:

Причиною інциденту, що відбувся між гравцями збірних Франції та Італії у фіналі Чемпіонату світу по футболу - Зінедіном Зіданом і Марко Матерацці, стало те, що останній назвав Зідана "терористом" і згадав про кабільське походження капітана збірної Франції.

"Gazeta.ua"Lenta.ru, "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Марко Матерацці "розвів" на гроші 3 найвідоміші англійські видання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути