Ексклюзиви
неділя, 19 червня 2011 11:52

Наставник збірної Білорусі подякував Ісландії за півфінал Євро-2011
18

Фото: Reuters

Останній матч групового етапу фінальної стадії чемпіонату Європи серед молоді завершився для білорусів розгромною поразкою від збірної Швейцарії. Проте результат паралельної зустрічі між командами Ісландії та Данії (3:1) подарував команді Георгія Кондратьєва путівку в півфінал. Наставник щасливчиків дякував острів'янам за подарунок, але зазначив, що його команда була не така погана, як свідчить результат.

Головний тренер збірної Білорусі Георгій Кондратьєв:

Як я й говорив, у нашій групі зібрані рівні команди. Це підтвердив навіть наш сьогоднішній матч. Перший тайм моя команда провела в атаці дуже добре, за змістом добротний матч, але, на жаль, дві безглузді помилки призвели до голів у наші ворота.

Другий тайм до абсолютно непотрібного вилучення ми теж нормально грали, а після цього нам було вже важко діяти проти настільки технічної команди. Вона стала нас перегравати. Звичайно, програючи 0:2, і отримавши вилучення, ми розуміли, що вже не відігратися.

Ми сподівалися на ісландців. Вони просто подарунок нам сьогодні піднесли. Спасибі їм, але ми їх обіграли. Виходить, фортуна посміхається сміливим. Проаналізуємо матчі й подивимося, що позитивного можна витягти з нашої гри. Нам насамперед потрібно налагодити гру в обороні. Центральна зона у нас дуже погано грає.

Головний тренер збірної Швейцарії П'єрлуїджі Тамі:

Нас переповнює захоплення, адже ми виконали перше завдання. Ми дуже хотіли вийти у півфінал, і наш успіх заслужений. Я радий, що нам вдалося досягти цієї стадії турніру. Тепер можливо все що завгодно, і в нас є відмінна нагода дістатися фіналу. Хто б не став нашим наступним суперником, ми поставимося до нього з усією серйозністю.

Із самого початку я говорив, що наша команда складається з 23 дуже сильних футболістів. Ми втратили Граніта Джаку, який дискваліфікований на півфінальний поєдинок, але при виборі стартового складу я не беру до уваги, що хтось висить на картці.

Після першого голу в грі з'явилося багато боротьби, а наші гравці дещо занервували. Зате другий м'яч допоміг нам повністю прибрати ініціативу до своїх рук - у ці хвилини ми виглядали по-справжньому чудово. Завтра ми дізнаємося наступного опонента і почнемо готуватися до півфіналу. Сам я не поїду на поєдинок між Англією і Чехією, проте на матчі будуть присутні наші скаути.

Сьогодні ми святкуємо перемогу, але вже завтра я дивитимуся на стан гравців. Поки ясно лише тільки те, що Джака пропустить наступний матч через перебір жовтих карток. Перед півфіналом у нас буде на один день відпочинку більше, ніж у суперника, що є невеликою перевагою. Тепер усе залежить тільки від нас. Зараз на перший план виходить фізичний і психологічний стан футболістів, але я думаю, що мої підопічні здатні пройти весь шлях до кінця.

Зараз ви читаєте новину «Наставник збірної Білорусі подякував Ісландії за півфінал Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути