четвер, 16 червня 2011 00:04

Збірна України зіграла внічию з Англією на Євро-2011

Збірна України зіграла внічию з Англією на Євро-2011

Зігравши внічию з англійцями, збірна Україна зберегла лише мінімальні шанси на вихід у півфінал чемпіонату Європи серед молоді.

Головний тренер синьо-жовтих Павло Яковенко обіцяв зміни у стартовому складі, але мало хто міг припустити, що з перших хвилин на полі з'являться відразу п'ятеро футболістів, які провели початок гри з чехами на лавці запасних. Замість травмованого Тараса Степаненка на позиції опорного півзахисника зіграв Олег Голодюк, а з гравців атакуючого плану місце в основі зберіг лише Євген Коноплянка, котрий змістився з центру поля на лівий фланг.

Стюарт Пірс обмежився одним новачком: Тома Клеверлі замінив Джек Родуелл, але при цьому змінив тактичну схему, перейшовши з 4-2-3-1 на більш атакуючі 4-3-3. Від самого початку команди включили повні оберти, і вже на сьомій хвилині Денис Гармаш завдав першого удару у бік воріт Френсіса Філдінга, але під м'яч вчасно стрибнув захисник. Наступним голкіпера британців перевірив Коноплянка. Філдінг невдало відбив м'яч перед собою, але Максим Білий, який набігав праворуч, до нього не дістався.

Незабаром після цього українці встановили контроль над м'ячем, проте, окрім як зі "стандартів", створити небезпеку біля воріт не виходило. Декілька разів гостро навішував Коноплянка, а зі штрафного метрів з 25-ти потужно, але неточно пробив Ярослав Ракицький. Однак у зустрічі рівних суперників в одні ворота гра йти не могла, і на 33-й хвилині про себе заявив Деніель Старрідж. Форвард "Челсі", який відіграв останню половину сезону в "Болтоні", зважився на дальній удар з льоту, яким струсонув поперечину воріт українців.

Зворотним боком швидкісної контактної гри стала велика кількість фолів і, як наслідок, жовтих карток. Три з них ще до перерви отримали підопічні Яковенка. Наприкінці ж тайму англійці здобули потенційно небезпечний штрафний, але навіс у Джордана Хендерсона не вийшов. Зате прицільним на 48-й хвилині вийшов постріл зі "стандарту" у Старріджа - Антон Каніболоцький зафіксував м'яч біля правої від себе штанги.

Слідом за цим із боку синьо-жовтих послідувала п'ятихвилинка активності, хоча виграти від цього могли англійці. Старрідж зі своєї половини поля дальнім пасом закинув м'яч за спини захисникам, Денні Уелбек був першим на м'ячі, але в умовах щільної опіки удар промахнувся. З дальної дистанції воротам Каніболоцького загрожували все той же Старрідж і Майкл Менса.

Обидва наставники, очевидно, були не дуже задоволені діями гравців в атаці і освіжили передню лінію. У британців з'явилися Скотт Сінклер і Хенрі Ленсбері, а Яковенко кинув у бій Андрія Ярмоленка. Чим менше залишалося часу до кінця зустрічі, тим більше команди нервували. Гармаш вирішив перевірити Філдінга здалеку - воротар невпевнено, але відбив удар у ближній кут.

Незабаром на полі з'явився і форвард київського "Динамо" Роман Зозуля. На 73-й хвилині він пробив із району 11-метрової позначки - не пощастило. У схожій ситуації схибив і Сінклер. Суперники до останнього шукали щастя в атаці, прагнучи вирвати перемогу, але все було марно.

Тепер для виходу в 1/2 фіналу синьо-жовтим потрібно обігрувати в заключному турі іспанців, причому дивитися на результат паралельної зустрічі у групі В, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

2-й тур

Група В

Україна U-21 - Англія U-21 - 0:0 (0:0, 0:0)

УКРАЇНИ U-21: А. Каніболоцький, Кривцов, Ракицький, Селін, Чеснаков, Білий, Голодюк, Гармаш, Бутко, Кравець (Зозуля, 70), Коноплянка (Ярмоленко, 64).

АНГЛІЯ U-21: Філдінг, Джонс, Бертран, Смоллінг, Уокер, Родуелл (Ленсбері, 57), Хендерсон, Роуз (С. Сінклейр, 58), Мансьєнн (Муамба, 89), Старрідж, Уелбек.

Попередження: Коноплянка (24), Голодюк (31), Білий (35), Родуелл (38), С. Сінклейр (61), Ракицький (62), Муамба (90), Джонс (90).

Чехія U-21 - Іспанія U-21 - 0:2 (0:1, 0:1)

Турнірне становище: Іспанія - 4, Чехія - 3, Англія - 2, України - 1

Зараз ви читаєте новину «Збірна України зіграла внічию з Англією на Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути