середа, 15 червня 2011 00:39

Збірна Швейцарії перемогла Ісландію на молодіжному Євро-2011

Збірна Швейцарії перемогла Ісландію на молодіжному Євро-2011

Збірна Швейцарії здобула другу перемогу на фінальному турнірі в Данії, здолавши в рамках групи А Ісландію завдяки "сухим" голам Фабіана Фрая та Іннокента Емегари.

Щойно розпочався матч, як ісландський голкіпер Харальдур Бйорнссон змушений був виймати м'яч із сітки. Це Фрай на першій хвилині отримав передачу на правому краю карного майданчика та холоднокровно пробив низом. Через дев'ять хвилин альпійці мали чудову нагоду подвоїти перевагу, коли Джердан Шачирі, автор перемоги своєї команди в попередньому матчі з господарями турніру данцями (1:0), прорвався правим флангом, обіграв кількох опікунів і пробив на дальню стійку - Бйорнссон продемонстрував чудову реакцію.

Забитий гол помітно підняв бойовий дух команди П'єрлуїджі Тамі, яка невтомно плела мережива своїх атак біля володінь острів'ян. Останні ж поки що виглядали тінню самих себе та нічим не нагадували команду, що забила у кваліфікації найбільшу кількість голів - 33. Ісландці здебільшого покладалися на "постріли" здалеку.

Тим часом у середині тайму показати майстерність Бйорнссона змусив уже Граніт Джака, який пройшов центром до штрафного та потужно бив під поперечину. Те, що не вдалося півзахиснику "Базеля", на 40-й хвилині надолужив Емегара. Форвард "Грассхоппера" отримав пас біля лівого краю штрафного та "вистрелив" низом. Бйорнссон спробував було перешкодити голу, але м'яч перескочив через його ногу та спокійно влетів у сітку.

На другу половину швейцарці дещо збавили темп, акцентувавши увагу на збереження переваги. Перебравши ініціативу до своїх ніг, ісландці, котрі у стартовому поєдинку поступились білорусам (0:2), почали планомірно торувати шлях до воріт Янна Соммера. Господарі ж побачили, що їхня оборона потихенько розхитується, і вирішили відвести загрозу від власних володінь. Їхня ставка знову була зроблена на атаку.

У результаті чергового загострення ситуації розрив збільшувати міг Емегара, якого у прорив по лівому фланзі кинув Шачирі, але Бйорнссон у стрибку врятував свої ворота. Під кінець тайму команда Ейолфюра Сверіссона мала кілька нагод, однак втілити їх у голи не спромоглася, і таким чином поставила хрест на своїх шансах у турнірі. Швейцарія ж здобула максимум очок у двох матчах групи А, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

2-й тур

Група А

Швейцарія U-21 - Ісландія U-21 - 2:0 (2:0, 0:0)

Голи: 1:0 - Фрай (1), 2:0 - Емегара (40).

ШВЕЙЦАРІЯ U-21: Соммер, Клозе, Россіні, Кох, Берарді, Фрай (Костанцо, 66), Люстенбергер, Шачирі, Г. Джака (Абрашем, 68), Гаврановіч (Бен Халіфа, 84), Емегара.

ІСЛАНДІЯ U-21: Бьорнссон, Валгардссон, Юлофссон, Йонссон, Фьолусон, Сігурдссон, Відарссон (Б`ярнасон, 60), Крістьянсон, Гісласон, Сігторссон, Фіннбогасон (Сігюрдарсон, 46).

Попередження: Відарссон (12), Г. Джака (38), Сігурдссон (44), Бен Халіфа (89), Юлофссон (90).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Швейцарії перемогла Ісландію на молодіжному Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути