неділя, 19 червня 2011 02:55

Збірна Білорусі зіграє у півфіналі Євро-2011

Збірна Білорусі зіграє у півфіналі Євро-2011

Поразка 0:3 навряд чи колись так тішила білоруську "молодіжку", адже попри це команда Георгія Кондратьєва пробилась у півфінал завдяки перемозі ісландців у паралельному матчі.

Ситуація в групі була вкрай заплутана, і всі команди мали шанси на вихід у півфінал. Причому, і швейцарці, і білоруси за певних умов навіть при поразці могли вийти далі. Але, якщо не занурюватись у всі передматчеві варіанти, головне завдання суперників можна було охарактеризувати просто: швейцарцям - не програти, білорусам - виграти.

Першими своє почали виконувати підопічні П'єрлуїджі Тамі. Не встигли білоруси впіймати темп гри, як у їхні ворота вже був призначений пенальті за фол Олега Веретила проти Іннокента Емегари. Адмір Мехмеді чітко виконав вирок, забивши свій перший гол на турнірі. За кілька хвилин уже Емегара втратив просто неймовірний шанс, коли не поцілив у порожні ворота після передачі Фабіана Фрая.

Оговтавшись від шоку, білоруси почали активніше нав'язувати опонентам боротьбу в середині поля. Як наслідок, м'яч все частіше опинявся в районі карного майданчика Янна Соммера. Щоправда, прорватись за 16-метрову лінію хлопцям Георгія Кондратьєва вдавалось дуже рідко, а удари з-за меж штрафної зони були недостатньо точними.

До всіх бід білорусів додалась ще й незрозуміла помилка Єгора Філіпенка, котрий наприкінці першого тайму просто подарував м'яча суперникові. Звинувачувати в цьому епізоді центральний захисник може лише себе, адже віддавати поперечний пас в тій ситуації було просто неприпустимо. В підсумку, м'яч потрапив до Мехмеді, котрий наодинці, спокійно розвернувшись, чітко пробив у кут - 2:0.

По перерві картина не особливо змінилась: швейцарці виглядали набагато гострішими, немов то їм потрібна була перемога. Щоправда, до справді небезпечних моментів справа доходила рідко. Поступово команди збавили оберти, хіба що активний Мехмеді та невгамовний Джердан Шачирі будь-що намагалися дістатися воріт білорусів. Ті, в свою чергу, вочевидь, остаточно переключили свою увагу на паралельний матч, де ісландці перемагали данців.

Навіть третій гол у їхні ворота не засмутив підопічних Кондратьєва, адже все одно друга путівка в півфінал дісталась саме їм. Господарі турніру данці таки поступились ісландцям - 1:3, а отже в особистих зустрічах між трьома командами, що набрали по три очки, саме білоруси виявились найкращими, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

3-й тур

Група А

Швейцарія U-21 - Білорусь U-21 - 3:0 (2:0, 1:0)

Голи: 1:0 - Мехмеді (6, пенальті), 2:0 - Мехмеді (43), 3:0 - Фельтшер (90).

ШВЕЙЦАРІЯ U-21: Соммер, Клозе, Россіні, Кох, Берарді (Дапрела, 75), Фрай, Люстенбергер, Шачирі, Г. Джака (Абрашем, 52), Мехмеді, Емегара (Фельтшер, 65).

БІЛОРУСЬ U-21: Гутор, Веретило, Поляков, Філіпенко, Драгун, Сіваков, Матвейчик, Перепечко (Хващинський, 46; Гайдучик, 70), Бага, Нехайчик, Скавиш (Воронков, 54).

Попередження: Веретило (6), Г. Джака (27), Нехайчик (29), Матвейчик (41), Хващинський (65), Мехмеді (84).

Вилучення: Матвейчик (68).

Ісландія U-21 - Данія U-21 - 3:1 (0:0, 3:1)

Турнірне становище: Швейцарія - 9, Білорусь - 3, Ісландія - 3, Данія - 3

Зараз ви читаєте новину «Збірна Білорусі зіграє у півфіналі Євро-2011 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути