неділя, 19 червня 2011 02:37

Ісландії не вистачило одного голу для виходу у півфінал Євро-2011

Ісландії не вистачило одного голу для виходу у півфінал Євро-2011

Збірна Ісландії здолала в завершальному матчі групи А Данію (3:1), зупинившись на відстані одного голe від півфінальної стадії. Поразка ж господарів фінального турніру ЧЄ-2011 поставила хрест на їхніх шансах продовжувати боротьбу.

Данці з перших хвилин почали гостро атакувати і були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Особливо на стартовому відтинку запам'ятався удар Крістіана Еріксена із гострого кута, але Харальдур Бйорнссон урятував свою команду.

Ближче до середини тайму команда Ейолфюра Сверіссона, яка у двох попередніх матчах поступилася Білорусі (0:2) та Швейцарії (0:2), відсунула загрозу від своїх володінь і ледь не вийшла вперед. На 21-й хвилині Еггерт Йонссон виконав штрафний, м'яч після рикошету вже було летів у ворота, але лише блискуча реакція кіпера Міккеля Андерсена завадила голу.

Не бажаючи миритися з роллю другого номера, данці під потужну підтримку домашньої публіки перехопили ініціативу та заходилися знову шукати щастя в атаці. В одному з епізодів забивати мав Нікі Білле Нільсен. Нападник "Нордшелланда" замикав простріл Майка Єнсена з правого флангу, але примудрився не поцілити в порожні ворота після того, як Бйорнссон задалеко вийшов уперед.

Після відпочинку хлопці Кельда Бордінггора дещо втратили пильність і розплата за розслабленість не змусила себе довго чекати. Першим дзвіночком для них став дальній удар Йолтура Вальгардссона, з яким Андерсен упорався. Втім, на 58-й і 60-й хвилинах кіпер господарів був змушений капітулювати - перші голи ісландців у турнірі провели відповідно Колбейн Сігторссон і Біркір Б'ярнасон.

Загостривши інтригу, ісландці просто стали нестримними. Здалося, до них нарешті повернулося гольове чуття, яке допомогло їм стати найрезультативнішою командою відбірного циклу. Раз за разом острів'яни розрізали оборону Данії кинджальними випадами, але до заповітного голу, який приніс би путівку у півфінал, їм не вистачало якоїсь дещиці. Натомість, своїм шансом чудово розпорядились данці, які скоротили відставання на 81-й хвилині зусиллями Башкіма Кадрії. Але не довго раділи трибуни "Ольборга", адже розрив на другій компенсованій хвилині збільшив Йолтур Вальгардссон.

Якби ісландці зуміли забити четвертий гол, то гарантовано пройшли б далі, адже в паралельному поєдинку лідер групи А Швейцарія взяла гору над Білоруссю з рахунком 3:0. Але такого - неймовірного - сценарію вболівальники не побачили. В підсумку Ісландія з високо піднятою головою сходить із турнірної дистанції, вибивши з нього заодно й Данію, пише офіційний сайт УЄФА.

Груповий етап

3-й тур

Група А

Ісландія U-21 - Данія U-21 - 3:1 (0:0, 3:1)

Голи: 1:0 - Сігторссон (58), 2:0 - Б'ярнасон (60), 2:1 - Кадрії (81), 3:1 - Валгардссон (90).

ІСЛАНДІЯ U-21: Бьорнссон, Валгардссон, Юлофссон, Йонссон, Фьолусон, Сігурдссон, Гудмундссон, Гуннарссон, Гісласон (Сігурдарсон, 68), Сігторссон, Б`ярнасон (Смарасон, 79).

ДАНІЯ U-21: Андерсен, Боїлесен, Б'єлланд, Йоргенсен, Васс (Фенгер, 78), Еріксен, Йенсен (Аггер, 88), Поульсен, Кадрії, Нільсен (Дальсгор, 62), Йоргенсен.

Попередження: Сігурдссон (23), Гуннарссон (45), Гісласон (57), Йенсен (83), Йоргенсен (90).

Зараз ви читаєте новину «Ісландії не вистачило одного голу для виходу у півфінал Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути