пʼятниця, 17 червня 2011 00:45

Україні треба обігрувати Іспанію

Молодіжна збірна України здобула перше очко у фінальній частині Євро-2011. Підопічні Павла Яковенка зіграли внічию з Англією — 0:0. Раніше наші поступилися чехам — 0:2.

Два поєдинки України на турнірі для "ГПУ" коментує колишній півзахисник нашої збірної Сергій Нагорняк, 40 років.

— Головна проблема українців у зустрічі з чехами — те, що наші вийшли на гру надто самовпевненими. Навіть дивно: Яковенка вважають жорстким тренером, але він не зміг таке викорінити. Поєдинок проти Англії українці провели зібрано. Але я дивуюся, коли читаю слова Ракицького, що Англія відскочила. Крім Зозулі, ми не створили голевих моментів, англійці їх мали дещо більше.

Яковенко провів чимало замін у порівнянні з першим матчем. Такий хід себе виправдав?

— Здебільшого. Лівий захисник Селін непогано виконував основні обов'язки. Встигав прилучатися до атаки, але чіткість навісних передач його підводила. Голодюк збалансував гру в середині поля, а Гармаш, як на мене, взагалі був найкращим серед українців, допомагаючи партнерам на всіх ділянках поля. Максим Білий після гри з чехами заслужив на появу у стартовому складі в матчі другого туру. Помітно, що це тонкий гравець, який мислить нестандартно. Але великий процент браку в передачах зробив усі зусилля марними. Крім того, Білий помилявся ще й тактично. Зозулю на вістрі атаки змінив Кравець, але тут я особливої різниці не бачу. Що той, що той відіграли слабко. Рухалися непогано, але безпосередньо воротам майже не загрожували.

Проблеми в обороні, які були в матчі з чехами, вдалося вирішити?

— Так. Був момент, коли Старрідж довгою передачею вивів Велбека сам на сам. Не думаю, що наші оборонці помилилися позиційно, там воротар мав бути першим на м'ячі.

Щоб вийти з групи, треба перемогти Іспанію. Завдяки чому це можна зробити?

— Пресинг. Без нього в іспанців буде м'яч, а це вони люблять найбільше. Але чи спроможні наші пресингувати наприкінці сезону — не знаю. А склад порівняно з поєдин-ком проти Англії я б не змінював.

Футбол. Чемпіонат Європи серед молодіжних команд. Фінальний турнір

2 тур

Україна — Англія — 0:0

15 червня. Хернінг (Данія). МСН— Арена. 3495 глядачів (розрахований на 9900), + 17°С.

Суддя: Александр Ставрев (Македонія)

Україна: Каніболоцький-к, Бутко, Кривцов, Ракицький, Селін, Чеснаков, Голодюк, Коноплянка (Ярмоленко, 64), Гармаш, Білий, Кравець (Зозуля, 70). Тренер: Павло Яковенко

Англія: Філдінг, Волкер, Смоллінґ, Джонс, Бертранд, Мансіенн-к (Муамба, 89), Хендерсон, Родуелл (Ленсбері, 57), Роуз (Сінклейр, 58), Старрідж, Велбек. Тренер: Стюарт Пірс.

Попередження: Коноплянка (24), Голодюк (31), Білий (35), Родуелл (38), Сінклейр (61), Ракицький (62), Муамба (90+1), Джонс (90+2).

Іспанія — Чехія — 2:0

3 тур

19 червня (неділя)

21.45 Україна — Іспанія (ICTV)

21.45 Англія — Чехія (ТРК "Футбол")

Примітка: щоб вийти з групи і здобути путівку на Олімпіаду, Україні у заключному матчі турніру слід обов'язково перемогти Іспанію й уболівати за перемогу Англії над Чехією.

 

Зараз ви читаєте новину «Україні треба обігрувати Іспанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути