субота, 21 червня 2008 10:03

Матч Хорватія-Туреччина спровокував сутички в Боснії

Боснійське місто Мостар стало місцем сутичок хорватських уболівальників з поліцією після закінчення в ніч на суботу чвертьфінального матчу чемпіонату Європи між Хорватією і Туреччиною, в якому турки здобули перемогу в серії пенальті.

Після поразки своєї збірної група з кількох десятків хорватів спробувала влаштувати безпорядки на вулицях міста. Стягнуті заздалегідь в Мостар сили поліції для розгону хуліганів застосували сльозоточивий газ і бронетехніку.

В результаті зіткнень, як мінімум один поліцейський отримав легкі поранення, була пошкоджена ще одна поліцейська машина. Також було підпалено кілька контейнерів зі сміттям і розбито вітрини низки центральних магазинів.

О 02.00 за місцевим часом ситуація в місті нормалізувалася.

Місто Мостар, розташоване приблизно за 130 кілометрів на південь від столиці Боснії і Герцеговини Сараєво, поділене за етнічним принципом, а між представниками національних діаспор існує напруженість.

Під час збройних конфліктів на Балканах в 1992-1995 роках місто стало ареною жорстоких зіткнень хорватів і босанців (боснійські мусульмани). З 100-тисячного населення міста понад 40% становлять прихильники католицької релігії і приблизно стільки ж - мусульмани, які не приховують своїх симпатій до Туреччини.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Матч Хорватія-Туреччина спровокував сутички в Боснії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути