понеділок, 20 листопада 2017 14:47

"Купив Ferrari або Mazerati- все, життя вдалося, всі дівчатка мої" - Блохін

"Купив Ferrari  або Mazerati- все, життя вдалося, всі дівчатка мої" - Блохін
Блохін: "Сів, проаналізував, зрозумів, що пливу не туди". Фото: dynamo.kiev.ua

Екс-наставник національної збірної України і київського "Динамо" Олег Блохін дав розгорнуте інтерв'ю в програмі "Профутбол". Фахівець порушив моменти, актуальні для нинішньої ситуації у вітчизняному футболі. Зокрема, він розповів:

Про молодих гравців

Не подобається, що молодь приходить і з них відразу зірок роблять. Для мене зірка, це коли гравець якийсь проміжок часу показує стабільну гру. Немає нападників? А вони до цього були? Повинно бути якесь покоління. Давайте подивимося. Я в 1975-му, Бєланов у 1986-му і Шева в 2004-му (стали володарями "Золотого м'яча" - Gazeta.ua). Вони ж не народжуються, як гриби кожного дня. Але те, що зараз бачу, для гравців футбол - як розвага. Головне - підписати контракт і потрапити в "Динамо" чи "Шахтар". Це межа мрій. Перший контракт - купив Ferrari або Mazerati. Все, життя вдалося, я виїжджаю, всі дівчатка мої. У цьому життя не полягає. Навпаки, ти купив машину, квартиру, створив сім'ю, заробив гроші - і далі треба жити. А не так, що сьогодні отримав, а що завтра, хто про тебе згадає? Ми, може, грошей не заробили, але я залишив ім'я. Що б не було, а записано "Володар "Золотого м'яча". Ось цього хоча б добийтеся. Або зіграйте і забийте стільки-то м'ячів за збірну. Сьогодні 5, завтра, 10, післязавтра 15. І так стабільно забивай. Тим більше, в цьому чемпіонаті свої 20 м'ячів можна забивати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Посидимо у сімейному колі" - Блохіну виповнилося 65 років

Про "Золотий м'яч"

Коли виграв, була ейфорія. Преса пише, знайомі хвалять. А потім відчуваєш, що щось не йде. Тому що з одного боку - навантаження, десь втомився, з іншого боку, весь час говорять, мовляв, треба, ти ж володар "Золотого м'яча". І начебто все б нічого, а воно не виходить. Потім удома сів, проаналізував, зрозумів, що пливу не туди. З'явилася звичка аналізувати: забив два, кажу собі: "А чого ще три не забив?"

В "Реал" поїхав би навіть за 200 тис. Мені було б вже просто цікаво зануритися в це

Про трансфер у "Реал", що не відбувся

За мене пропонували $4 млн. Це був 1982-й рік, зараз навіть не знаю, скільки б це було. Але навіть якщо б дали 200 тис., я б погодився. Мені було б вже просто цікаво зануритися в це. Якби я тоді поїхав, мені було б легше ставати тренером. Або не ставати тренером. Я б уже пройшов іншу школу. Перевага Шевченка в тому, що він в ранньому віці, не в 28 а в 22 поїхав до Італії. Він вивчив мову, "обкатався" в цьому суспільстві. У нього інше бачення, інший менталітет.

Про Зінченка

Але зараз же хлопець ще не заграв, а вже хоче за кордон. Зінченко? А він грає в "Манчестер Сіті". То в оренду віддають, то в Неаполь, то ще кудись. Тебе купили, на тобі заробили гроші, ти заробив - добре. А ти граєш? Тебе влаштовує, що ти в "Манчестер Сіті" тільки з майкою рекламу робиш, десь світишся. Сюди приїжджаєш: "Ну що, пацани, а ви хто тут, "Верес"?" Це я утрирую, але сам факт. Людина не грає. Мабуть, рівень не відповідає гравцям, які виходять за "Манчестер Сіті" - один з найбагатших клубів, не "Дніпро" Черкаси або хтось там ще.

Раніше Олег Блохін розповів про можливості відновити тренерську діяльність і кого з гравців при ньому не вдалося купити в "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Купив Ferrari або Mazerati- все, життя вдалося, всі дівчатка мої" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути