четвер, 14 серпня 2008 12:41

Федерер скаржиться на організацію олімпійського тенісного турніру

Швейцарський тенісист Роже Федерер заявив, що він незадоволений організацією олімпійського турніру з тенісу. 13 серпня спортсмен зустрічався з чехом Томашем Бердихом в рамках тенісних змагань в одиночному розряді, де здобув перемогу з рахунком 6:3, 7:4. Вже за годину і сорок хвилин Федерер знову вийшов на корт, щоб взяти участь в поєдинку пар, де він і його співвітчизник Станіслав Ваврінка грали з росіянами Михайлом Южним і Дмитром Турсуновим. У цьому матчі перемогу здобула пара зі Швейцарії (6:4, 6:3).

Зі слів Федерера, дуже складно виграти золото Олімпіади, коли спортсменам необхідно взяти участь в одинадцяти поєдинках за тиждень. "Мені незрозуміло, чому організатори Ігор не розбили сітку тенісного турніру хоч би на десять днів, - сказав Федерер. - Щоб завоювати золото Ігор, потрібно виграти шість матчів за тиждень в одиночному розряді і п"ять в парному. Це дуже важко", - додав швейцарець.

На думку Федерера, турнір, що проходить на Олімпіаді в Пекіні, стане одним з найважчих за всю його спортивну кар"єру. Крім того, що тенісистам доводиться грати по два матчі на день, спортсменам необхідно пристосовуватися до важких погодних умов столиці Китаю. "Мені доводиться витиратися рушником майже кожну хвилину. Потіють руки, ракетка липне до долонь, піт заливає очі. Все це занадто важко", - поскаржився спортсмен.

14 серпня в рамках тенісного турніру на Іграх-2008 Роже Федерер, який 18 серпня втратить звання першої ракетки світу, проведе матч з Джеймсом Блейком із США. Поки чвертьфінальні матчі чоловічого одиночного турніру відкладено через негоду.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Федерер скаржиться на організацію олімпійського тенісного турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути